Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Ķirurgs vairākiem pacientiem kļūdaini izgriež nepareizos orgānus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © scanpix

59 gadus vecai ķirurgs Lavals Haruna sliktās redzes dēļ kādai sievietei izgriezis olnīcu, lai gan operācija bija paredzēta apendicīta likvidēšanai. Turklāt šis nav vienīgais gadījums, kad ārsts izgriezis nepareizo orgānu, vēsta portāls "The Telegraph".

Sieviete slimnīcā ieradās ar stiprām sāpēm vēderā. tika konstatēts, ka viņai ir jāveic apendicīta likvidācijas operācija. Tomēr tā vietā tika izgriezta sievietes olnīca un olvads. Turklāt šī bija tikai viena no vairākām nepareizi veiktajām operācijām divu gadu laikā.

Tiek vēstīts, ka kādam citam pacientam arī apendicīta operācijas laikā tika izgriezts tauku slānis. Savukārt vēl kādam pacientam cistas vietā tika izgriezts ādas gabals.

Attēlam ir ilutratīva nozīme / scanpix

Lavals skaidro, ka visi notikušie gadījumi ir briesmīga kļūda. Viņš stāsta, ka, piemēram, olnīcas izskata ziņā atgādināja apendicītu un arī atradās tā tuvumā, tāpēc tās bija viegli sajaukt ar slimo orgānu.

Tomēr pēc visu notikumu izmeklēšanas, Lavalam tika atņemta ārsta licence un viņš vairs nedrīkst ārstēt pacientus. Lavals ir atvainojies visiem pacientiem, kuriem kļūdaini izgrieza nepareizos orgānus: "Es vēlos atvainoties saviem pacientiem. Visas operācijas noritēja veiksmīgi, lai gan es izgriezu nepareizos orgānus. Es tikai pēc tam secināju, ka izgrieztie orgāni nav īstie. Bet pats operācijas process noritēja veiksmīgi."