Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Vīrietis nekaunīgi apkrāpj jaunu ģimeni

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Madara kopā ar savu dzīvesbiedru internetā noskatīja lietotu 2008. gada "Citroen" markas automašīnu. sākotnēji ģimene priecājās par pirkumu, tomēr prieks bija īss, jo īsi pēc nopirkšanas atklājās, ka automašīnai ir beigts dzinējs un tā remonta izmaksas sasniedz automašīnas cenu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Tirgotājs pirms pārdošana slavējis automašīnas labās īpašības, tomēr nepateica par bojāto dzinēju. Ģimene piekrita iegādāties automašīnu, tomēr drošības nolūkos nākamajā dienā visi kopā devās uz CSDD, lai veiktu automašīnas virsbūves diagnostiku. Tur nekādi nopietni bojājumi netika atklāti. "Nopirkām, samaksājām, pārrakstījām. Aizbraucām mājās, nākošajā rītā darbinām un saprotam, ka kaut kas nav kārtībā. Baigie dūmi. aizbraucām uz "Citroen" dīleru centru. Viņi saka, ka šī mašīna tur jau bija trīs dienas pirms tā tika pārdota. Ir bijis izjaukts motors, salikts atpakaļ, jo klients ir atteicies viņu remontēt,'' stāsta Madara. Automašīnas tirgotājs atsakās satikties ar Madaru un saka, ka viņi var vērsties tiesā.

Auto eksperts Normunds Avotiņš stāsta: "Cilvēki ir nopirkuši lietotu automašīnu uz godavārda. Tas ir absurds. Tā nedrīkst darīt. Iespējas ir milzums. Pirmkārt, normāla diagnostika normālā servisā. Tas maksā 50 - 60 eiro. Bet pret to "iegrābienu", kas varētu tam sekot, ja to nedara, tad tie ir "riekstiņi" Viņš arī nesaprot, kāpēc cilvēki tic visam pārdevēju teiktajam.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

"Kā mums dīlera centrā teica, tad šis auto iepriekš ir labots šķūnī un no diviem motoriem esot salikts viens," stāsta Madara.

"Bez Tabu" žurnālistiem izdevās telefoniski sazināties ar auto tirgotāju un viņš stāsta: "Nu tā mašīna gāja un viss. Es arī neko nepateicu, jā. Man vienkārši trīs dažādās vietās teica dažādi. Pirmajā teica, ka tikai vārsts kaut kāds pie vainas. Pie tiem oficiālajiem tur pateica tādu summu... jā, es vienkārši nezināju, kam ticēt." Telefona sarunas laikā Madara ar pārdevēju vienojas par savstarpēju darījumu, lai šo situāciju atrisinātu.