Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Mazdārziņu vietā iedzīvotājiem tiek ierādīta izgāztuve

© Ekrānuzņēmums no video

Latvijas galvaspilsētā Rīgā, Ķīšezera krastā ir iespējams nomāt mazdārziņus, tomēr Rīgas iedzīvotāji, kuri labprāt tiktu pie sava mazdārziņa ir sašutuši, jo pašvaldībai piederošā teritorija vietām izskatās pēc izgāztuves, ne mazdārziņiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma ''Bez Tabu'' rīcībā nonākusi mazdārziņu teritorijas karte, kā arī saraksts ar brīvajiem dārziņiem. Lai tos atrastu, filmēšanas komanda uzrunā vairākus dārzkopjus, taču arī tie nespēj palīdzēt. Mazdārziņu teritorijā nav uzstādi orientieri, kas palīdzētu apjaust atrašanās vietu.

Ierodoties vienā no brīvajām mazdārziņu vietām, raidījuma žurnālisti pārliecinās, ka tā izskats patiesi nav glaimojošs. visa teritorija ir piemētāta ar atkritumiem un veciem būvgružiem. Var novērot, ka dārziņu teritorija ir maksimāli degradēta un tā pamazām tiek pārvērsta par izgāztuvi.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Rīgas domes Ziemeļu izpilddirekcijas pārstāvis Māris Zviedris stāsta: "Tie cilvēki, kas tos atkritumus dārziņu teritorijā aizved un izgāž, viņi, protams, gāž gan uz privātā, gan uz pašvaldības. Mēs no savas puses ir kā mēģinām novākt. Bet ja pus kaudze vai lielākā kaudze paliek uz privātīpašuma, tad mēs neesam tiesīgi vākt. veicam pārrunas ar īpašniekiem. Mēs savu iespēju robežās cenšamies šo vietu sakārtot, bet diemžēl situācija ir tāda, kāda ir." Pašvaldībai pagaidām nav līdzekļu lai labiekārtotu teritoriju.