Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Rīgas dzimtsarakstu nodaļas darbinieku attieksme sarūgtina jauno pāri

Attēlam ilustratīva nozīme © Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Nepatīkamu starpgadījumu dzimtsarakstu nodaļā Rīgā piedzīvojis kāds pāris, kuri nolēma sarakstīties. Dzimtsarakstu nodaļas darbinieku attieksme pamatīgi pabojājusi jaunā pāra kāzu svinības, vēsta ieraksts portālā sudzibas.lv.

"Šī gada maija mēnesī man notika laulības reģistrācija ar ārzemnieku (Nigērijas pilsoni), kuram tautība ir nigērietis. Kā nākas, mēnesi pirms izvēlētās kāzu dienas, iesniedzām visus nepieciešamos dokumentus, kurus darbinieki arī nokopēja (iesniegums, mūsu abu pases un mana līgavaiņa uzturēšanās atļauju). Viss bija kārtībā. Gaidījām mūsu kāzu dienu, jo domājām, ka viss notiks gludi, jo esam nokārtojuši visas formalitātes saistībā ar dokumentiem. Dzimtsarakstu nodaļā bija jāierodas 10 min.pirms svinīgās ceremonijas sākšanās, kā arī izdarījām. Jāpiebilst, ka visa turpmākā diena pēc laulību ceremonijas arī bija saplānot (ierašanās viesu namā, ciemiņu nogādāšana uz viesu namu utt.).

Attēlam ilustratīva nozīme / Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Pirms svinīgās ceremonijas no mums un lieciniekiem tika paņemtas pases, lai ievadītu informāciju laulības apliecības sagatavošanai. Un tad sākās...izrādās viņu klasifikatorā neuzrāda tādu tautību, kāda ir manam līgavainim. Darbinieki piedāvāja ierakstīt nezināmu tautību, pret ko mēs iebildām. Laiks gāja, ciemiņi nervozēja, jo nesaprata, kur esam palikuši. Un mans noskaņojums MANĀ KĀZU DIENĀ pamazām bojājās.

Pēc mirkļa visā šajā procesā pievienojās vadītāja vietnieks, uzspiežot savus skaidrojumus un izsakot aizskarošus komentārus, kā piemērām: "Ka es varēju braukt precēties uz Āfriku". Pēc tam manam līgavainim atkārtoti palūdza uzrādīt uzturēšanās atļauju, kura tika iesniegta jau iepriekš un ar datumiem viss bija kārtībā. Bet darbinieku pamatojums bija: "Ja nu kaut kas ir mainījies". Kad jau biju nokaitināta dēļ šiem visiem birokrātiskajiem procesiem, man paziņojas, ka nav jau nekas traks, ja laulības apliecībā neparādās tautība.
Rodas jautājums, kāpēc ŠO visu vajadzēja, kāpēc bija nepieciešams bojāt mūsu kāzu dienu un tik ļoti nokavēt ceremonijas sākšanos (30 minūtes)? Līdz ar ko nokavējām ierašanos viesu namā...

Jāpiebilst, ka mūsu liecinieks arī bija ārzemnieks. Ļoti nekorekti izskanēja ceremonijas vadītāja uzdotais jautājums svinīgā pasākuma laikā, vai mūsu laulības apliecību var uzticēt lieciniekam.

Ļoti skumji, ka šādās iestādēs strādā cilvēki, kas nemāk cienīt citu cilvēku īpašās dienas. Ne jau samākslotās un salkanās runas rada prieka sajūtu, bet gan cilvēcīga attieksme. Un ņemot vērā to, ka puse no mūsu viesiem bija ārzemnieki, un dzimtsarakstu nodaļa par to tika laicīgi informāta, beigās, iepriekš sagatavots teksts angļu valodā, bija jālasa manam viesim. Prieks, ka turpmākie dienas notikumi kompensēja Rīgas pilsētas Vidzemes dzimtsarakstu nodaļā piedzīvoto," ar stāstu dalās sieviete.

AVOTS