Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Rīdziniekiem vēl aizvien tiek sūtītas draudīgas vēstules

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Jau iepriekš vēstīts, ka kopš šī gada sākuma vairāku Rīgas mikrorajonu iedzīvotāji saņēmuši rēķinu par it kā esošu zemes nomas parādu. Vēstuļu izsūtītājs ir akciju sabiedrība ''Pilsētas zemes dienests''. Lai arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PATC) šādu rēķinu piestādīšanu ir atzinis par nelikumīgu, tomēr draudīgās vēstules turpina pienākt rīdzinieku pastkastītēs, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Arī komponists Māris Lasmanis savā pastkastītē ir saņēmis rēķinu par parādu, kas radies laika posmā no 2008. līdz 2010. gadam. No viņa akciju sabiedrība ”Pilsētas zemes dienests” ar parādu piedzinēju starpniecību vēlas piedzīt 400 eiro, jo uzskata, ka viņš tos ir parādā. "Vai tad pēkšņi vajadzētu būt kaut kādam atsevišķam papīram no tā? Visam taču vajadzētu būt iekšā. Jeb tā bija bezsaimnieka manta un šobrīd ir radies saimnieks? Tad man ir jautājums - tad varbūt manam tēvam var piestādīt no Latvijas laika, kad viņš ir dzīvojis," stāsta sašutušais komponists. Turklāt dzīvoklis, par kuru tagad tiek pieprasīta parāda atmaksa, nupat ir pārdots.

"Jāatzīstas, ka es esmu mākslinieks. Un tā ir diagnoze šinī gadījumā. Viss, ko man piestādīja, es nomaksāju. Tā pat kā man iepriekšējie dzīvokļa saimnieki atstāja kaudzi ar dokumentiem, tā pat es arī atstāju jaunajiem saimniekiem, lai viņiem nebūtu problēmas un zinātu, ka es neatstāju nekādus skeletus skapī," stāsta komponists.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Cīņa iesaistījies arī Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, kuri uzrauga parādu piedziņas kantorus un savulaik saņēmuši ļoti daudz sūdzību par piesūtītajām vēstulē. Ilgi un cītīgi vētījuši situāciju, līdz nonāk pie slēdziena: "Mūsuprāt, tas maksājums, kas tiek piedzīts, tas nav parāds. Līdz ar to parādu piedzinēji šādu piedziņu nedrīkst veikt."

''Šis pagaidu noregulējums ir visai dīvains, jo PTAC klients bija norādījis, ka viņam šobrīd nav nevienas lietas, jo arī brīdinājumos bija norādīts, ka uz to dienu, kad tas pagaidu noregulējums tika izdots, jau visur bija norādīts uz to, ka jau ir Satversmes tiesas process, ārpustiesas procesa vietā'', uzskata AS ”Pilsētas zemes dienests” pārstāvis Normunds Šlitke.

PTAC aicina cilvēkus, saņemot šādu vēstuli, nekavējoties ziņot viņiem un prasīto summu neapmaksāt.