Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

TO VARĒJA NOVĒRST: Meitene ratiņkrēslā Ogrē krīt no rampas un gūst kaulu lūzumus

© Ekrānšāviņš, LTV7

Atsaucoties uz LTV7 raidījumā izskanējušo informāciju, Facebook lapā "Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons" publicēts stāsts par meiteni ratiņkrēsā Ogrē, kura smagi kritusi no nepareizi uzbūvētas rampas un guvusi smagas traumas.

Jekaterina Ļebeģeva ilgi centās panākt, lai pie viņas mājas ieejas uzstādītu pandusu, lai spētu izkļūt no sava mitekļa. Pilsētas dome atteicās to uzstādīt, taču Katja ielika aicinājumu sociālajos tīklos un pēc mēneša pērnā gada novembrī panduss beidzot tika uzstādīts. To, ka nobrauktuve ir par stāvu, pamanīja uzreiz, taču Katjas prieks par iespēju izbraukt no mājas pārvarēja bailes, vēsta sižets.

Stāvo uzbrauktuvi pārvarēt viņai palīdzēja 15-gadīgā māsa. Tas bija grūti izdarāms, un vienu reizi jau viņa tikko nenokrita. Toreiz māsa paspēja ratiņkrēslu noturēt. Otro reizi nepaguva. Ratiņkrēslā sēdošā meitene atsitās ar seju pret betona plāksnēm, un rati uzkrita viņai virsū.

Cietušajai konstatēti četri kaulu lūzumi un citas traumas. Smagi traumēta gūža un potītes.

Izrādās rampa 15 reizes pārsniedz nepieciešamo slīpumu un bija pārāk augsta. Meitene cer, ka būs iespējams kompromiss un rampu varēs nomainīt pret piemērotāku pandusu. Ogres namsaimnieks solījis izbūvēt invalīdei nepieciešamo rampu.