Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

VIETĒJIE ŠOKĒTI: Liepājā sabojāta vēsturiska vērtība [foto]

© liepajniekiem.lv

Uzsāktajā cīņā pret vandāļu apķēpājumiem, cieš vēstures vērtības, uzskata kāds portāla liepajniekiem.lv lasītājs, un konkrēti norāda uz ēku Peldu ielā 44, ko projektējis ievērojamais arhitekts Pauls Makss Berči, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Ēkas siena sabojāta, cenšoties likvidēt grafiti.

"Uzsāktās kampaņas ietvaros, cīņai ar vandālismu tiek nodarīts vēl lielāks vandālisms," portālam raksta vīrietis, iesūtot, viņaprāt, cietušā Peldu ielas 44 nama fotogrāfijas. "To pat var saukt par akceptētu vandālismu dienas laikā. Skumji!" Tīrīšanas pēdas ir labi saskatāmas. Vieta, kur kādreiz atradies ķēpājums, joprojām skaidri nojaušama, arī redzams paša ķēpājuma siluets, raksta portāls.

liepajniekiem.lv

Vīrietis uzskata, ka tīrīts ātri un lēti, sabojājot būvmateriāla, šajā gadījumā ķieģeļa, aizsargslāni.

SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" pārstāve Ieva Puka apstiprina, ka grafiti ķēpājuma noņemšanai ticis piesaistīts līdzfinansējums no pašvaldības, un darbs veikts 2016.gada decembrī. "Ir beigusies ziemas sezona un sienas apstrāde vēl turpināsies. Tā ir vēsturiska ēka, tāpēc attīrīšana tiek veikta pakāpeniski un neeksperimentējot."

Kā pastāsta I.Puka, sākotnēji bija iecerēts ķēpājumus noņemt, izmantojot ķīmiskas vielas. Taču veiktie izmēģinājumi likvidēt ķēpājumus no māla ķieģeļu sienām vajadzīgo rezultātu diemžēl neesot devis. Tāpēc ķēpājumi no ķieģeļu fasādes pagājušā gada beigās likvidēti mehāniskā ceļā, - noslīpējot.

AVOTS: LIEPAJNIEKIEM.LV