Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Policistiem Ziepniekkalnā paveras prātam neaptverama aina

© facebook/ Rīgas pašvaldības policija

22.maija naktī neilgi pēc pusnakts Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma izsaukumu uz Ziepniekkalnu, kur mediķi izsaukumā konstatējuši iereibušus vecākus ar četriem mazgadīgiem bērniem antisanitāros apstākļos, vēsta Rīgas pašvaldības policija.

Ierodoties notikuma vietā, sastapta pamatīgi iereibusi 26 gadus veca sieviete, kura, kā vēlāk izrādījās, ir māte četriem dzīvoklī esošajiem bērniem un turklāt ir piektā bērna gaidībās. Apskatot dzīvokli, konstatēts, ka tas ir nolaists - grīda netīra, sienas apzīmētas, visapkārt mētājas netīras drēbes un rāpo prusaki. Trim puisēniem nebija savas gultiņas un viņi gulēja kopā uz stūra dīvāna, savukārt jaunākais bērns - divus gadus veca meitenīte - gulēja zīdaiņu gultiņā. Meitenītei ilgstoši nebija mainītas autiņbiksītes.

Likumsargu ierašanās brīdī, māte histēriski kliedza un ar cieņu aizskarošiem vārdiem nolamāja ārsti, kas nomainīja meitenītei autiņbiksītes. Abi iereibušie vecāki atdalīti no bērniem un grūtniecei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 1,87 promiļu reibumā.

Gan policisti, gan bērnu tēvs centās sievieti nomierināt, taču histēriskā kliegšana turpinājās. Uz notikuma vietu izsaukta vēl viena Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde. Pēc brīža visiem bērniem veiktas medicīniskās apskates, kuru laikā noskaidrojās, ka hospitalizācija nevienam bērnam nav nepieciešama.

Pieņemts lēmums bērnus šķirt no ģimenes un nogādāt drošā vidē, krīzes centrā. Savukārt iereibusī grūtniece hospitalizēta.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesas speciālistiem, kuri jau pašlaik ir pārtraukuši aizgādības tiesības vecākiem.