Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Bezpajumtnieka rīcība Mančestrā aizkustinājusi visu pasauli

© scanpix

33 gadus vecais Kriss Pārkers ir bezpajumtnieks un regulāri apmeklē Mančestras arēnu, lai pēc koncertu beigām cilvēkiem lūgtu naudu. Arī vakar viņš bija devies uz arēnu, lai darītu to pašu, tomēr pēc sprādziena arēnā viņš steidza palīdzēt cietušajiem, vēsta portāls "Independent".

Kriss stāsta, ka sprādziena brīdī viņš atradās arēnas foajē un ka sprādziena vilnis viņu esot nogrūdis uz zemes. Pēc tam viņš uzreiz esot skrējis iekšā arēnā, lai palīdzētu cietušajiem.

"No sākuma visi no arēnas nāca ārā smaidīgi un priecīgi. Kad viņi nāca ārā pa stikla durvīm, es dzirdēju blīkšķi un redzēju spožu uzplaiksnījumu. Tad parādījās dūmi un es dzirdēju kliedzienus," notikušo atceras Kriss. Viņš stāsta, ka visapkārt uz grīdas esot gulējuši ievainoti cilvēki.

scanpix

Vīrietis vispirms esot palīdzējis kādai meitenei, kura sprādzienā zaudēja abas kājas. Pēc tam viņš mēģināja palīdzēt arī kādai citai sievietei, kura bija guvusi kājas un galvas traumu. "Es redzēju mazu meitenīti... viņai nebija kāju. Es viņu ietinu vienā no suvenīru stenda t-krekliem. Es viņai prasīju, kur ir viņas vecāki. Meitene atbildēja, ka tētis ir darbā, bet mammai ir jābūt te pat," stāsta Kriss.

Viņš arī mēģināja palīdzēt kādai sievietei, kura varētu būt aptuveni 60 gadus veca. "Viņa nomira manās rokās. Viņai varētu būt ap 60 gadiem un viņa teica, ka koncertā bija kopā ar ģimeni," notikušo atminas Kriss.

Aprakstot redzēto, Kriss nespēj pārstāt raudāt un vēl aizvien ir šokēts par redzēto. Viņš stāsta, redzējis cilvēkus ar caurumiem mugurā un gaisā bija jūtama sadegušas gaļas smaka.