Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Sieviete par tuvinieku kapavietu prasa 1000 eiro

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Kādas sievietes sludinājums, kas ievietots gan sociālajos tīklos, gan sludinājumu portālā, ir izraisījis lielu ievērību sabiedrības vidū, jo tajā par 1000 eiro tiek pārdota kapavieta Sarkandaugavas kapos, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sludinājumā teikts: "Kapavieta atrodas 5 minūšu gājienā no krematorijas, vajadzības gadījumā kapavietai var piebraukt arī ar auto. Pēdējais apbedījums pirms 40 gadiem. Placis ir trīsvietīgs. Tuvu sabiedriskais transports.'' Sociālajā medijā facebook pie šī sludinājuma ir pievienots viens komentārs, pēc kura sludinājuma ievietotāja liedza komentēšanas iespējas. Komentārā kāda cita sieviete ir neizpratnē, kā var pārdot tuvinieku kapavietu, kurā pēdējais apbedījums veikts pirms 40 gadiem.

Raidījuma "Bez Tabu" žurnālisti nolemj uzdoties par potenciālajiem kapavietas pircējiem, lai noskaidrotu detaļas par šo piedāvājumu. Viņiem arī izdodas sazināties ar sludinājuma ievietotāju. "Tur ir tā, ka mūsu attāli radinieki, kuriem nav pēcnācēju, ir apglabāti pavisam citur Latvijā. Rīgā ir apbedīti viņu vecāki. Viņiem nav ne pēcnācēju, ne brāļu, ne māsu, nav neviena. Es vēl to tanti atceros. Tas ir kādus 40 gadus atpakaļ, kad viņa tur ir pēdējā, kas tur ir apglabāta tajā vietā. mēs paši neesam rīdzinieki un mēs arī nebraukāsim uz Rīgu un tā kopšana ir visai sarežģīta. Par cik esam dzirdējuši, ka cilvēki tagad pārdot tās kapavietas, jo viņu trūkst, tad mums tā vieta ir es uzskatu, ka ļoti laba," stāsta sludinājuma ievietotāja.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Rīgas Kapsētu pārvaldes vadītājs Gints Zēla gan kapavietu tirdzniecību sauc par neiespējamu un norāda, ka konkrētajai kapavietai nemaz nav noslēgts uzturēšanas līgums: "Ar pašvaldību tiek slēgts nomas līgums, ka kapa vieta tiek nodota lietošanā. Saistošie noteikumi paredz to, ka personas, kas nav apbedīto radinieki vai kapavietu uzturētājs, nevar iegūt kapavietas uzturēšanas tiesības."