Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Piemiņai: Divi gadi kopš mūziķa Harija Ozola nāves

© Atis Ieviņš/ F64 Photo Agency

2015.gada 25.maijā pēc smagas slimības mūžībā aizgāja dziedātājs, leģendārās aktrises Antras Liedskalniņas dēls Harijs Ozols.

Mūziķis Harijs Ozols bija dziedošo aktieru grupu "Rīga-Tobago" un "Līdz galam" dalībnieks, taču pēdējos gados muzicējis šlāgermūzikas duetā kopā ar dziedātāju Santu Zapacku. Viņu albums "Pasaules vējos" 2006.gadā tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai kā labākais šlāgeralbums, savukārt 2009.gadā šai balvai nominēts viņu albums "No vienas puses pie otras".

Neilgi pēc mūziķa nāves žurnāls "Vakara Ziņas" rakstīja, ka Latvijas šovbiznesa ļaudis Hariju Ozolu atminas kā ļoti labestīgu cilvēku, bet tai pašā laikā raksturo viņu kā sava ceļa gājēju, kas no visiem turējies savrup. Tieši tāpēc viņš arī vairījās ar draugiem un kolēģiem apspriest savas veselības problēmas. Izskatījies arvien sliktāk, un draugi nojautuši par baiso slimību.

Pēdējo gadu laikā mūziķis dzīvoja veselīgi. Harijs nesmēķēja un nelietoja vairs alkoholu kā trakulīgajos jaunības gados. Tiesa gan, aknas viņš bija paguvis sabeigt laikā, kad neliedza sev baudīt alkoholu.

Mēneša laikā aknu vēzis strauji progresēja. Līdz pēdējam elpas vilcienam, mediķu aprūpēts, Harijs cerēja un ticēja, ka notiks brīnums un viņš izveseļosies un tiks uz kājām. Harijam bija ticība uz kādu augstāku spēku. Līdz pēdējam Harijs esot pieņēmis tālruņa zvanus un plānojis dueta koncertus.