Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

BRĪDINA par krāpnieku, kas iedzīvojas uz mazu bērnu rēķina

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Raidījums "Bez Tabu" vēsta, ka vīrietis vārdā Edgars Akons Latvijā ir apkrāpis vismaz 20 ģimenes piesolot izgatavot bērnu rotaļu laukumu par draudzīgu cenu. Tomēr pēc tam, kad vīrietis saņem pirmo iemaksu, viņš pazūd no savu klientu redzesloka ar visu naudu.

Arī mazā Ričarda vecāki iekrita krāpnieka izliktajās "lamatās" un nesaprot, kā var būt cilvēks, kas iedzīvojas uz mazu bērnu rēķina. "Neaizdomājāmies, ka cilvēki var iedzīvoties uz bērnu rēķina," stāsta Ričarda māmiņa Iveta. Jau agrā pavasarī Ričarda vecāki sociālajā medijā Facebook pamanījuši meistaru Edgaru Akonu, kura profils šķitis tik uzticams, ka pirmo iemaksu viņi samaksāja bez līguma. Ģimene vīrietim samaksāja 585 eiro.

Arī citas ģimenes, kuras tika apkrāptas stāsta par līdzīgu scenāriju. Dažos gadījumos pat tika noslēgts līgums, kas tik un tā netika ievērots. "Izrādās, ka tās bildes, kuras viņš bija ielicis savos sludinājumos ir no citas firmas," stāsta sieviete, kas arī tika apkrāpta. Edgars pat viņai eso nosūtījis īsziņu ar šādu tekstu: "Labrīt! Laukumiņš nebūs, jo mani apkrāpa. Biju vienkārši upuris, kurš apkrāps citus un pelnīs naudu to nezinot." Savukārt Viesturs, viens no apkrāptajiem, spriež: ''Es pieļauju domu, ka viņš tīri tikai pieņēmis pasūtījumus un nav grasījies neko darīt.'' Sazināties ar Edgaru arī nevienam neesot izdevies.

Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska stāsta: ''Patiesais cietušo skaits varētu būt lielāks, tāpēc aicinātu visus vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Tad policija tālāk skatīsies kopumā, vai runa par civiltiesisku strīdu un vai ir nepieciešams uzsākt kriminālprocesu.''

Juriste Ieva Brante, uzskata, ka šajā gadījumā noteikti ir veikta krāpšana un vajadzētu uzsākt kriminālprocesu: "Būtu svarīgi minēt to, ka tas nav tikai viens cilvēks un tās nav tikai civiltiesiskās attiecības."