Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

ABSURDS: Kaimiņš izgāž sienu un rada dzīvošanai nelabvēlīgus apstākļus

© Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija

Gunita nu jau kādu laiku ir spiesta dzīvot ne savā dzīvoklī, jo viņas kaimiņu dzīvokļa remonta laikā tika izlauzta viena no starpsienām un visi remonta putekļi nonāk arī Gunitas dzīvoklī, vēsta raidījums "4. studija".

"Atnācu mājās un redzēju, ka viss ir pieputināts. Dzirdēju aiz stāvvada durvīm troksni. Atvēru tās vaļā un redzēju, ka tur ir jau izgāzta dzelzsbetona siena, kas atdalīja blakus dzīvokli," stāsta Gunita. Sieviete arī stāsta, ka uzreiz sazvanījās ar kaimiņu dzīvokļa īpašnieci, kura teica, ka viss esot būvvaldē saskaņots. Šobrīd sienas vietā ir tikai putuplasta loksnes un līdz pēdējam sīkumam ir iespējams dzirdēt to, kas notiek kaimiņu dzīvoklī. Tomēr vislielākās neērtības sagādā remontdarbu, putekļi, kas netraucēti nonāk Gunitas dzīvoklī. Tieši tāpēc viņa ar ģimeni ir spiesta mitināties citur, jo šādos apstākļos neesot iespējams dzīvot. "Šeit uzturēties nav iespējams, jo viss ir pieputināts. pilnīgi kaklā kožās visi tie putekļi," pauž Gunita.

Sieviete putekļu un trokšņa dēļ ir arī saukusi policiju kā arī vērsusies citās institūcijās. "Aizgāju uz būvvaldi, iesniedzu iesniegumu. Tur darbiniece man teica: "Ā, Jūs atnācāt par kaimiņiem pasūdzēties?" Uzrakstīju iesniegumu, bet tā pati darbiniece nokomentēja, ka tā pat šo iesniegumu neviens nelasīs," norāda Gunita. Visbeidzot izdevies sarunāt tikšanos ar būvinspektoru, kurš solījis, ka mēneša laikā tiks sastādīta oficiāla jurista atbilde.

Ekrānuzņēmums no video/ 4. studija

Rīgas domes būvvaldes pārstāve Ilze Žūka stāsta, ka šis nav pirmais gadījums, kad būvvalde saņem līdzīga veida iesniegumus. "Konkrētajā gadījumā dzīvokļa īpašnieks tiešām ir veicis remonta saskaņošanu būvvaldē. Tomēr jāsecina, ka arhitekts ir pieļāvis nebūtisku kļūdu, neparedzot vienas nenesošās starpsienas demontāžu,'' norāda I. Žūka. Viņa arī stāsta, ka kaimiņiem ir jāvienojas par starpsienas tālāko likteni.