Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Aculieciniece Jūrmala ievēro divus mazus nepieskatītus bērnus; policija atklāj detaļas

© F64

Iespējams, no kādas nelaimes aculiecinieka iejūtības dēļ piektdien izglābti divi mazi bērni Jūrmalā – brālis un māsa, ziņo LTV "Panorāma".

Ieraugot mazos vienus pašus Slokas stacijas rajonā, kāda sieviete izsauca policiju, un tā pēcāk bērnus nogādāja krīzes centrā. Viņi pa nakti bija atstāti cita cilvēka, ne mātes ziņā, un vakar no rita vieni paši devās uz staciju.

Puiku un meiteni, kuri vieni paši pa Artilērijas ielu tuvojās Slokas stacijai, pamanīja garāmgājēja. Viņa mēģināja bērnus aizkavēt un zvanīja pašvaldības policijai.

“Sieviete Kristīne mums zvanīja, ka viņa ievērojusi divus bērnus, kuri ir vieni paši. Tiešām maziņi - četri gadiņi un septiņi. Puisītis un meitenīte. Neko nevarēja par sevi pateikt,” ziņu raidījumam pastāstīja Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieks Valdis Kivkucāns.

Ekrānšāviņš

Bērni mīt sociālajā mājā Slokā, un izrādījies, ka ģimene jau iepriekš bijusi bāriņtiesas redzeslokā. “Vienam bērnam bija zilumi. Izsaucām ātro palīdzību. Bet nebija jāhospitalizē. Policijas darbinieki viņus arī pabaroja.”

Pēc dzīvesvietas apskates nolemts bērnus nogādāt krīzes centrā. Policijas pārstāvis uzsver, ka šis ir ļoti labs piemērs, kad līdzcilvēka rīcība tiešām glābj mazu, nepieskatītu bērnu veselību un, iespējams, arī dzīvību: “Paldies! Aicinu arī citus nebūt vienaldzīgiem!”

Avots: lsm.lv