Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS. Rimšēvičs pusdieno smalkos restorānos, bet sūkstas, ka alga par mazu

© Lauris Aizupietis/f64

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs (52) pelna vairāk nekā ASV banku vadītāji, bet alkst pēc lielākas algas un skumst par krīzes laikā zaudēto. Alga, kuru Rimšēvičs saņem, viņam liekas adekvāta, bet nav pietiekami augsta, tādēļ izcila līmeņa profesionāļi, ieskaitot viņu pašu, zemā atalgojuma dēļ Latvijas Bankā var pāriet uz darbu komercbankā vai pat pamest valsti.

Jāņem vērā, ka nevienam nav noslēpums, ka Latvijas Bankas darbinieku algas, salīdzinot ar vidējo atalgojumu valstī, ir ļoti augstas. Ilmārs Rimšēvičs gada laikā, atsaucoties uz 2016. gada valsts amatpersonu ienākumu deklarāciju, saņēma 150 824,23 eiro lielu algu Latvijas Bankā. Tiesa gan, viņš novembra sākumā intervijā radio «Baltkom» atzinis, ka alga varētu būt augstāka, salīdzinot ar privāto sektoru. Ņemot vērā to, ka pirms krīzes Rimšēviča alga bija 170 000 eiro gadā, viņš pats atzīst, ka jūtas piedzīvojis kritienu, jo tagad saņem tikai 150 000 eiro gadā. Patiesībā Ilmāram Rimšēvičam nevajadzētu kreņķēties, ka 170 000 eiro ir nesasniedzams sapnis, jo viņa ienākumu deklarācijā norādīts, ka 2016. gadā kāda fiziskā persona vārdā Marija Sotņikova viņam ieskaitījusi 40 500 eiro lielu summu, bet «Nordea Bank AB» 228,18 procentu lielu ieskaitījumu.

Rimšēvičam, kas skumst par atalgojuma palielinājumu, šobrīd pieder septiņi īpašumi - dzīvoklis kūrortpilsētā Jūrmalā, zemes un ēkas īpašums gleznainajā Garkalnes novadā, zemes un ēkas īpašums Jūrkalnes pagastā, vēl divi zemes gabali Jūrkalnes pagastā, viens zemes īpašums Garkalnes pagastā un kopīpašums - zeme Jūrmalā. Arī pusdienu maltītes bankas šefs ietur smalkos Vecrīgas restorānos.

Rimšēviča ideālo finansiālo situāciju sabojā tikai parādsaistības 96 645,79 eiro apmērā.