Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

''Mis Amerika'' vadītājs konkursa uzvarētājas apsaukājis par ''resnulēm'' un ''slampām''

© AFP / Scanpix

Skaistumkonkursus "Mis Amerika" rīkojošās organizācijas vadītājs Sems Haskels ir atkāpies no amata viņa sūtītu aizskarošu e-pasta vēstuļu dēļ, sestdien paziņoja šī organizācija.

"Miss America Organization" direktoru padome informēja, ka ir pieņēmusi Haskela atlūgumu, kas uzreiz stājies spēkā. Savu amatu atstās arī direktoru padomes priekšsēdētājs Lins Veidners.

Laikraksts "Huffington Post" piektdien bija publicējis izvilkumus no Haskela e-pastiem, kuri parādījuši, ka viņš "regulāri apmelojis, dēvējis par resnulēm un slampām" bijušās šī konkursa uzvarētājas.

Organizācija sākumā reaģēja uz šo publikāciju, atstādinot Haskelu.

"Huffington Post" ziņoja, ka iepazinies ar e-pastiem, ko Haskels bija sūtījis triju gadu periodā. Viņš tajos "šokējoši lamājis" bijušās "Mis Amerikas" laureātes un vienu brīdi pasmējies "par ierosinājumu, ka vienai no šim sievietēm vajadzētu nomirt".

Haskels nāca klajā ar atvainošanās paziņojumu, sakot, ka viņš bijis stresā pēc divu bijušo "Mis Ameriku" vārdiskiem uzbrukumiem viņam, tomēr neminēja viņu vārdus.

Haskels sacīja, ka "ikdienas" uzbrukumi viņam kaitējuši viņa spriešanas spējai, kad viņš atbildējis uz viņam sūtītiem nepiedienīgiem e-pastiem par šīm skaistumkaralienēm. "Par to es dziļi atvainojos," teikts viņa paziņojumā.

Pēc "Huffinton Post" publikācijas 49 bijušās skaistumkaralienes nosūtīja vēstuli "Miss America Organization", pieprasot Haskela atkāpšanos.

"Miss America Organization" ir dibināta 1921.gadā. Tā pastāv atsevišķi no citām ASV skaistumkonkursu organizācijām "Miss USA" un "Miss Teen USA".