Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Duglass pirms gandrīz 30 gadiem esot seksuāli uzmācies un bāzis roku sev biksēs

© AP / Scanpix

olivudas aktiera Maikla Duglasa bijusī darbiniece Sjūzena Brodija apsūdz viņu seksuālā uzmācībā un nepiedienīgā uzvedībā viņas klātbūtnē, bet Duglass šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

Duglass ir kārtējā slavenība, kas apsūdzēta seksuālos pārkāpumos, kopš Holivudas kino magnāts Hārvijs Vainstains pērn krita nežēlastībā pēc viņam izteiktām apsūdzībām seksuālā uzmācībā.

Brodija intervijā telekanālam "NBC News" sacīja, ka Duglass "domāja, ka viņš ir pasaules karalis un var mani pazemot bez jebkādām sekām".

Rakstniece Brodija, kas astoņdesmitajos gados trīs gadus strādāja kinostudijas "Stonebridge Productions" Duglasa birojā Ņujorkā, apgalvo, ka aktieris šajā laikā lietojis seksuāli uzlādētu valodu un izteicis komentārus par viņas ķermeni.

Brodija sacīja, ka Duglasa uzmācīgās uzvedības kulminācija notika 1989.gadā darba sesijas laikā viņa dzīvoklī, kad aktieris bija slavas augstumos pēc filmēšanās tādās populārās filmās kā "Wall Street" ("Volstrīta") un "Fatal Attraction" ("Liktenīgā pievilcība").

Duglass "noslīdēja uz grīdas, atsprādzēja jostu un iebāza roku savās biksēs, un es varēju redzēt, ko viņš dara", Brodija stāstīja NBC.
Viņš "tā kā sāka sevi apmierināt, un es biju ļoti nobijusies", sacīja Brodija.

Viņa teica, ka esot pastāstījusi vairākām draudzenēm par šo incidentu, bet viņas aicinājušas klusēt par to. "Cilvēki baidījās par mani," stāstīja Brodija, kas ir divu grāmatu autore.

Duglass apsteidza un noliedza šīs apsūdzības pirms to parādīšanās atklātībā, izdevumam "The Hollywood Reporter" raksturojot tās kā "neveiksmīgu un pilnīgu safabricējumu".

"Es nespēju noticēt, ka kāds varētu citu tā sāpināt," Duglass pēc tam paziņoja intervijā slavenību vietnei "Deadline".

"Varbūt viņa ir neapmierināta ar to, ka viņas karjera nav izvērtusies tāda, kā viņa cerēja, un viņa tur ļaunu prātu," teica Duglass.

73 gadus vecais Duglass arī sacīja, ka Brodija nekad nebija sūdzējusies. Viņa to noliedza, tomēr atzina, ka nekad nebija ziņojusi policijai par Duglasa uzvedību, jo toreiz neesot zinājusi, ka tā varētu tikt uzskatīta par noziedzīgu.