Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Kleistu mežā atrod neparastus atkritumus - simtiem vecu saldējumu

© F64

Gada sākumā Kleistu mežā atstāti atkritumi - aptuveni 50 kastes ar veciem sulu saldējumiem, citiem saldumiem, kā arī virtuves iekārtu katalogiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Starp kastēm izdodas atrast kādu citu vērtīgu atradumu. Meža piemēslotājs izmetis arī informāciju par saldumu izplatītāju - tā nosaukumu, adresi, kā arī kontakttālruni.

Tīmeklī redzams, ka minētais uzņēmums SIA ”NEŠ” nodarbojas ar saldumu vairumtirdzniecību. Tā adrese norādīta Rīgas nomalē, Spilves ielā. Mežā izgāztie atkritumi atrasti 6 kilometru attālumā no uzņēmuma atrašanās vietas, nepilnu 10 minūšu braucienā ar automašīnu.

Zvanot uz norādīto tālruņa numuru, izdodas sazināties ar savulaik vienīgo uzņēmuma īpašnieci Ilonu Buivīti, kura norāda, ka uzņēmumu ar visu preci esot pārdevusi, tagad darbojoties citā uzņēmumā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka arī Buivītes jaundibinātais uzņēmums nodarbojas ar dažādu saldumu izplatīšanu.

Piemēsloto mežu apsaimnieko pašvaldības uzņēmums ”Rīgas meži”, kas teritoriju būs spiests sakopt par saviem līdzekļiem.

Uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis ”Bez Tabu” norāda, ka tiks apsvērta iespēja vērsties policijā, īpaši tādēļ, ka meža piemēslotājs izmetis arī pavedienu par preču izcelsmi.