Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Absurds: Autobusa vadītājs izsēdina 11 gadus vecu zēnu nekurienes vidū

© EPA/ SCANPIX

Valsts policija (VP) sākusi pārbaudi par gadījumu, kad autobusa vadītājs, iespējams, atteicis palīdzību nepareizā maršrutā iekāpušam 11 gadus vecam zēnam, šovakar vēstīja raidījuma "LNT ziņas".

VP Salaspils iecirkņa priekšnieks Nikolajs Mitroščenko skaidroja, ka ir sākta resoriskā pārbaude par bērna mātes iesniegumā policijai norādītajiem faktiem. Paskaidrojumu sniegšanai uz VP izsaukts autobusa vadītājs.

"Māte lūdz uzsākt kriminālprocesu par atstāšanu bezpalīdzības stāvoklī, izvērtējot visus lietas apstākļus, mēs lemsim [par tālāko rīcību]," teica Mitroščenko.

Kā raidījumam skaidroja bērna māte, pirms nepilnām divām nedēļām viņas dēls izsēdināts no autobusa nezināmā vietā, vienlaikus ne spēkrata vadītājs, ne pasažieri nav atsaukušies lūgumam palīdzēt.

Māte skaidroja, ka autobusa pieturā Salaspilī, Skolas ielā 5, kurā dēls parasti sagaida autobusu "Rīga - Salaspils", piestājis tā paša uzņēmuma SIA "Galss Buss", bet cita maršruta autobuss. Tikai tad, kad puika jau bija nobraucis vairākus kilometrus, viņš sapratis, ka iekāpis nepareizajā autobusā.

Zēns uzreiz zvanījis mātei, kura aicinājusi dēlu vērsties pie autobusa vadītāja, tomēr šoferis esot atteicies runāt. Tāpat autobusa vadītājs 11 gadus vecajam puikam esot licis izkāpt galapunktā, kur nav nevienas autobusa pieturas, un arī vieta bērnam nav bijusi pazīstama.

Bērna māte likusi puikam palikt, kur viņš izkāpis, un atbrauca dēlam pakaļ.

Zēna māte pēc notikušā vērsusies arī pie uzņēmuma ''Galss Buss'' vadības, tomēr nekādu skaidrojumu līdz šim nav saņēmusi. Arī "LNT Ziņām" uzņēmuma vadība atteikusies komentēt notikušo.

Par nepilngadīgas personas atstāšanu bezpalīdzīgā situācijā var piemērot sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, vai arī naudas sodu.