Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Berluskoni paziņojis, ka ir kā labs vīns: Tagad esmu ideāls!

© REUTERS / Scanpix

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni trešdien jokoja par savu vecumu, norādot, ka tāpat kā labs vīns viņš ar gadiem kļūst tikai labāks.

"Esmu kā labs vīns, ar gadiem kļūstu labāks, un tagad esmu ideāls," viņš paziņoja runā Itālijas lauksaimniecības asociācijā "Coldiretti".

81 gadu vecais politiķis, kurš trīs reizes vadījis valdību, šobrīd piedzīvo politisko atgriešanos pēc tam, kad tika notiesāts par izvairīšanos no nodokļiem, izslēgts no Itālijas Senāta un pārdzīvoja nopietnu sirds operāciju.

Pirms 4.martā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām sabiedriskās domas aptaujās vadībā ir konservatīvo koalīcija, kuras kodolu veido Berluskoni vadītā centriski labējā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!"), tomēr Berluskoni pats notiesājoša sprieduma dēļ nevar pretendēt uz premjera amatu.

Pēc skandāliem pārpilnas karjeras Berlusoni šobrīd ir sevi pieteicis kā atbildīgu un proeiropeisku valstsvīru un bastionu pret populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) iespējamo nākšanu pie varas.