Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Gandrīz par 600 eiro vairāk! Zemnieku šokē elektrības rēķins par janvāri

© F64

Latvijas lauksaimnieku janvāra elektroenerģijas rēķini saistībā ar izmaiņām obligātās iepirkuma komponentes finansēšanas modelī ir par 40-60% augstāki nekā rēķini par decembri.

Kā skaidro "Zemnieku saeima", kas katru dienu saņem rēķinu fotogrāfijas no sašutušajiem zemniekiem, elektroenerģijas rēķinu summas pieaugums veidojies rēķina pozīcijā "jaudas obligātā iepirkuma komponente par ampēriem", kas ir maksājums par pieslēguma jaudu, kura nesezonas laikā netiek izmantota.

"Zemnieku saeima" dalījusies ar kāda zemnieka atsūtītajām fotogrāfijām, kurās redzams elektrības rēķins par decembri (883 eiro) un par šā gada janvāri (1475 eiro). Tādejādi rēķins par janvāri ir teju par 600 eiro lielāks nekā decembrī.

Jāatgādina, ka iepriekš tika ziņots, ka "Zemnieku saeima" saistībā ar elektroenerģijas sadārdzināšanos plāno prasīt ekonomikas ministra Arvila Ašeradena demisiju, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica biedrības priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

"Ja tuvāko nedēļu laikā netiks pieņemts lēmums par jaudas obligātās iepirkuma komponentes par ampēriem atcelšanu, mēs kongresā, kas notiks 9.martā, izskatīsim jautājumu par ekonomikas ministra demisijas pieprasīšanu," teica Lazdiņš.

Viņš uzsvēra, ka elektroenerģijas rēķinu pieaugums ir kā jauns nodoklis, ko lauksaimnieki nevar atļauties maksāt vēl vienu mēnesi.