Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

Slimam pensionāru pārim no Preiļiem izkrāpj 2000 eiro

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Kādam sirmgalvju pārim no Preiļiem, meklējot mājvietu Rīgas tuvumā, dzīvokļu izīrētāji esot izkrāpuši 2000 eiro, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Senioru pāris no Preiļiem Erna un Pēteris nolemj pārcelties no pašu celtās mājas tuvāk galvaspilsētai, jo vienam no sirmgalvjiem ir nopietnas veselības kaites - nepieciešama Rīgas ārstu uzraudzība, tāpat galvaspilsētā gaidāmas vairākas operācijas. Sadarbojoties ar dzīvokļa izīrētāju Ogres novadā, abiem “iesmērē” nelietojamas telpas un, kā paši uzskata, izkrāpj vairākus tūkstošus eiro.

Atsaucoties sludinājumam, pāris atrod dzīvokli Ogres novada Ciemupes pagastā. Telefoniski ar dzīvokļa izīrētājiem Erna vienojas, ka īrēs ilgtermiņā - uz pieciem gadiem. Vienatnē ierodoties uz mitekļa apskati, Erna konstatē, ka telpas nav piemērotas dzīvošanai. Ir ļoti nobažījusies par to, vai tur vīram būs pienācīgi dzīves apstākļi.

Māja ir bēdīga paskata, apdzīvota vien daļēji. Apakšstāvā dažs dzīvoklis izpostīts un bez logiem, caur logu rūtīm pūš salts vējš. Visur valda aukstums. Erna stāsta, ka krāsns miteklī bija sliktā stāvoklī, ar to neesot iespējams kārtīgi piesildīt mitekli.

Uz tikšanos ar Ernu dzīvokļa apskatē bija ieradusies mitekļa īpašnieku ģimene: sieviete, viņas vīrs un 21 gadu vecs dēls.

“Es teicu, ka parakstīšu līgumu ar norunu, ka savedīs kārtībā dzīvokli, lai var dzīvot. Viņi man atbildēja apstiprinoši, ka ir jāremontē, lai varētu dzīvot. Biju sapratusi, ka viņi to darīs,” atceras Erna.


Dzīvokļa saimnieki pieprasījuši īres maksu par plānoto īres periodu - pieciem gadiem. “Viņiem bija tāds nosacījums. Ja nemaksās 2000 uzreiz, nelaidīs īrēt. Viņi raksta, raksta līgumu, tad es teicu, lai parāda, ko tur raksta, lai redzu. Tas līgums taču ir abpusējs, man jāredz. Nē, bet viņš viens sarakstīja, neko nerādīja,” turpina Erna.

Erna tomēr līgumu parakstījusi un pasniegusi ilgi krātos divus tūkstošus eiro (īres maksa par pieciem īres gadiem).

Ernas parakstītajā līgumā noteikts, ka remontu veic viņa pati un iemaksātie 2000 eiro netiek atdoti. Tiesa, līgumā noteikts, ka Ernai jāveic kosmētiskais remonts.

“Tur nepietiek ar kosmētisko remontu, tur vajadzīgs kapitālais remonts, jo viss jāmaina. Dzīvot tur nevar. Kā var vispār kaut ko tādu dot īrē, iepriekš nesakārtojot? Viņi man teica, ka pati tagad esmu saimniece, viņiem, redz, vairs tur nekādas daļas neesot. Vecus, vientuļus cilvēkus viņi ķer uz muļķi! Nožēlojami!” sašutusi ir Erna.

Erna un Pēteris nav dzīvojuši miteklī ne dienu. Kundze, sapratusi, ka apmānīta, pat nav pieņēmusi dzīvokļa atslēgas.

Jāpiebilst, ka pēc ilgas cīņas par naudu šajā gadījumā tiesu darbi izpaliks, dzīvokļa saimnieki ieskaitījuši Ernas kontā 2000 eiro.

Avots