Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Kā tā var būt? Policisti Ķekavas pusē palaiž brīvībā iespējamo zagli!

© F64

Ķekavas pusē "pieķerts" iespējamais zaglis, taču Valsts policijas darbinieki lēma, ka vīrietis jālaiž brīvībā, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Ķekavas pievārtē vietējās pašvaldības policijas vīriem izdevies sastapties ar kādu aizdomīgu autobraucēju.

Zīmīgi, ka tieši četros no rīta jeb, tā dēvētajā, ”zagļu laikā”, kad vairums cilvēku guļ pašā ciešākajā miegā, Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) inspektori uz kādas nomaļas ielas Vimbukrogā pamanīja ainu, kas likusi apturēt auto.

Cauri aizslēgtās automašīnas logiem kārtībsargi pamanīja rācijas, elektroniskas iekārtas un dažādus instrumentus. Cilvēku līdzās gan nebija.

Nojaušot, ka tuvākajā apkaimē varētu notikt kas nelāgs, inspektori nolēma apbraukāt tuvējās ielas, taču sastapties ar autovadītāju tobrīd tā arī neizdevās. Tomēr tikai pēc pāris minūtēm vīri pamanīja, ka tālumā iedegas gaismas un iepriekš redzētais auto izkustas no vietas. Viens mirklis un policisti jau lūguši “BMW” vadītāju apturēt braucamrīku.

Krievu valodā runājošais kungs nespēja uzrādīt nedz automašīnas, nedz arī personas apliecinošus dokumentus. Skaidrojot savu atrašanos tumšajā nakts stundā pašā ceļā nomalē, apturētais šoferis atzina, ka viņam pēkšņi savajadzējās nokārtot dabiskās darīšanas.

Tālākās sarunas laikā automašīnas salonā un bagāžas nodalījumā redzētais gan bijis pietiekams iemesls, lai lūgtu šoferi vēl brīdi uzkavēties. Drīz vien notikuma vietā ieradušies ceļu policisti un kārtības sargi no tuvējā Valsts policijas iecirkņa. Vīrieša automašīnā atradusies, ne tikai aizdomīga elektroniska ietaise un rācijas, bet arī instrumenti, kas varētu būt ļoti noderīgi, lai iekļūtu, piemēram, aizslēgtā auto vai svešā mājā.

Tomēr šis stāsts beidzās pavisam citādāk. Atbraukušie Valsts policijas darbinieki lēma, ka auto atrodamās mantas, šofera kriminālā pagātne un nesaprotamie paskaidrojumi tomēr nav pietiekams iemesls, lai iespējamais likumpārkāpējs nonāktu kriminālpolicistu rokās. Tādēļ atlika vien piefiksēt vīrieša datus un šoferi atbrīvot.

Policists: Mums ir skaidrs, ar ko šeit nodarbojāties… Ceru, ka ar jums šajā rajonā tiekamies pēdējo reizi.
Šoferis: Es arī tā ceru.
Policists: Nākamreiz jau runāsim citādāk… Visu labu.

Avots