Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

Teroristi, relaksēti malkojot ''Pepsi'', prasa maigāku sodu

© CNN

Divi no teroristu organizācijas Islāma valsts britu šūniņas sauktas par ''bītliem'' meklētākajiem kaujiniekiem snieguši neticami nekaunīgu interviju CNN.

Atgādināsim, ka Islāma valsts ''bītli'' kļuva bēdīgi slaveni ar saviem britu akcentiem un regulāro aktīvu dalību ISIS videomateriālos, kur cirta nost galvas ķīlniekiem no Rietumu valstīm. Tieši šie asiņainie video radīja Islāma valstij to reputāciju, ar kādu viņus zinām šobrīd.

Šiem abiem Lielbritānija atņēmusi pilsonības saistībā ar ''grupveida slepkavībām un īpaši nežēlīgām spīdzināšanām'' pret ķīlniekiem. Viens no viņiem, El Šafī Elšeihs, pat esot guvis atpazīstamību ar patiku ķīlniekus sist krustā...

Viņi ir tikai divi no daudzajiem Sīrijas kurdu pārvaldītā cietumā ieslodzītajiem, kurus viņu dzimtās valstis nevēlas pieņemt atpakaļ, lai tiesātu, līdz ar ko viņi un vietējie likumsargi nonākuši bezizejas strupceļā.

Abi teroristi, kā norāda CNN, esot izskatījušies relaksēti un ērti, malkojot ''Pepsi'' limonādi un 90 minūtes prātojot, vai vēlas tikt intervēti, līdz piekrituši 54 minūtes ilgajai sarunai kameras priekšā.

Intervijas laikā viņi smej, ka Lielbritānija vai ASV varētu viņus gribētu tiesāt pēc Šariata likumiem vai ''pakārt un pārraut'', vairākkārt piesaucot šo valstu cilvēktiesību likumus. ''Es neesmu demokrātisks cilvēks, tomēr mani grib tiesāt demokrātiski likumi. Tādēļ viņiem tos nāksies ievērot,'' prāto džihādists.

Abi neatzīst savu vainu par spīti tam, ka tikuši atpazīti kā slepkavību veicēji, turpinot minēt rietumvalstu likumus kā argumentu tam, ka viņus bargi sodīt nedrīkst.

Aleksands Kotijs intervijas laikā smej, ka vēlētos tikt tiesāts Lielbritānijā, jo tā ir ''pazīstamāka'': ''Mana pieredze liecina, ka britu tiesneši ir taisnīgi un godīgi. Un man pietrūkst zivs ar kartupeļiem, kā arī marinētas olas.''

Džihādisti arī neslēpj, ka ir neapmierināti ar atņemtajām pilsonībam.