Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Gapoņenko biedē ar NATO mācībām un etnisko tīrīšanu Rīgā

© F64

Prokrieviskais skandālists Aleksandrs Gapoņenko sociālajā tīklā Facebook raksta, ka esot ilgi domājis, kāpēc Latvijā beidzot notiks pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā.

Kā apgalvo Gapoņenko, atbildi viņam sniedzis kāds ''amerikāņu draugs''.

''No 12. līdz 15.maijam Latvijā notiks plašas NATO militārās mācības. Karavīri jau ar pasažieru lidmašīnām ielido Latvijā, ģerbušies kā civiliedzīvotāji,'' raksta Gapoņenko, kurš apgalvo, ka šīs mācības nenotiks armijas bāzē, bet gan Rīgas ielās.

Tomēr mācības esot tikai aizsegs, brīdina aktīvists, jo patiesībā puse amerikāņu karavīru maskēšoties par krievvalodīgajiem un inscinēšot nekārtības. Mācības tikšot filmētas, tomēr medijos tiks atspoguļotas kā reālas masu nekārtības, kuras esot organizējusi Krievija.

Gapoņenko arī zina, kas notiks tālāk: ''Nākamajā rītā šie paši amerikāņu karavīri, kā arī Latvijas Drošības policija, veiks krievvalodīgo arestus un ievietos viņus pagaidu koncentrācijas nometnē. Draugs neteica, kur tas atradīsies, tomēr domāju, ka tas būs Skonto stadions. Es tur esmu spēlējis futbolu un tas ir šim mērķim ļoti atbilstošs.''

Aktīvists apgalvo, ka apspriedies ar saviem vietējiem domubiedriem un viņi piekrīt - tas izklausoties ļoti ticams scenārijs. ''Viens no viņiem teica, ka viņu jau pāris dienas pie mājas novēro no auto ar tonētiem stikliem,'' raksta Gapoņenko.

Gapoņenko arī norāda, ka amerikāņiem jau esot pieredze etniskajā tīrīšanā: ''18.-19.gs. viņi iznīcināja vairākus miljonus indiāņu, lai pārņemtu viņu zemes.''

Lai cik neticami nebūtu, Gapoņenko rakstītais guvis plašu uzmanību un simtiem Facebook lietotāju to arī uztvēruši nopietni. ''Uz to jau viss arī gāja,'' komentē kāds Latvijas iedzīvotājs Sergejs.

Tiesa, citi krievvalodīgie ir neizpratnē - ko dara Valsts DP un kāpēc Gapoņenko turpina izplatīt šādu dezinformāciju...

Pats aktīvists vēlāk pauž gandarījumu, ka ar viņa publikāciju iepazinies ''pusmiljons cilvēku'': ''Izrādās, ka gaidāmais noziegums uztrauc ne tikai mani!''