Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Skandalozi

Autobusā uz Salaspili pasažieri piedzīvo izbīli: "It kā autobusu būtu nolaupījuši teroristi!"

© F64

Kāda salaspiliete pastāstījusi par baiļu pilnu braucienu reisa autobusā Rīga–Salaspils aizvadītās nedēļas nogalē. Autobusa vadītājs patvaļīgi mainījis maršrutu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Autobusa maršruta ”Rīga - Saurieši - Salaspils” pasažiere stāsta par notikumiem aizvadītās nedēļas piektdienas pievakarē, kad atgriezusies Salaspilī no darba galvaspilsētā. Autobuss jau bija iebraucis Salaspilī, apstājies vienā no pieturām, izlaidis daļu pasažieru un turpinājis ceļu pretī maršruta galapunktam Salaspils centrā. Tad, nebrīdinot nevienu no pasažieriem, bez jebkādiem paskaidrojumiem, jaunizbūvētajā Rīgas ielas aplī, autobuss pēkšņi mainījis kursu par 180 grādiem un milzu ātrumā sācis traukties pretējā virzienā.

”Tas joņoja kā uz vella paraušanu! Visu autobusā sēdošo pasažieru sejās bija lasāms izbīlis un neizpratne! Kāda sieviete pieliecās pie šofera un izmisusi kaut ko jautāja, abu sarunu dzirdēt nebija iespējams”, atceras pasažiere.

Tāpat salaspiliete ir pārliecināta, ka autobuss pārsniedzis pieļauto braukšanas ātrumu, jo prom no pilsētas traucies ātrāk nekā uz Salaspili. Brauciena mērķis izrādījies kāds piepilsētā esošs ciemats, kur autobuss piestājis ceļa malā, bez komentāriem un paskaidrojumiem atvēris durvis, ļaujot tajā iekāpt sievietei ar bērnu ratiem. Un tad ar milzu ātrumu atkal devies Salaspils virzienā. Interesanti, ka iekāpusī sieviete neesot pat piegājusi pie autovadītāja, lai iegādātos biļeti vai aprunātos. Ar pāris minūšu nobīdi autobuss atgriezies savā maršrutā.

Taču pasažiere vaicā: ”Kas notiku, ja kāds no pasažieriem būtu bērns? Tā sajūta bija tāda, it kā autobusu pēkšņi būtu nolaupījuši teroristi!” Viņai nav iebildumu, ja autobusa vadītājam bijusi vēlme izpalīdzēt kādai jaunajai māmiņai, taču pārējie pasažieri bija pelnījuši saņemt kaut kādus paskaidrojumus vai vismaz iespēju izkāpt no autobusa, nevis kavēt savu laiku, braucot nezināmā virzienā.