Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Pārdaugavā piedzērusies māte, iespējams, "cienājusi" zīdaini ar šampanieti

© F64

Pārdaugavas ielās pastaigājusies kāda pamatīgi apreibusi māmiņa, kura ne tikai dzērusi bērna klātbūtnē, bet, iespējams, ar grādīgo pacienājusi arī zīdaini.

21. aprīlī neilgi pēc pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu manāmi iereibušu sievieti Imantā, kura ar vienu roku stumj bērnu ratiņus, savukārt otrā rokā tur šampanieti un ik pa laikam grādīgo dzērienu iedzer. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Kā par šo notikumu vēstīja raidījums "Degpunktā", kārtības sargi saņēmuši izsaukumu, kas vismaz sākumā izklausījies gandrīz neticams. Pa Imantas ielām streipuļojot kāda sieviete ar zīdaini, rokās turot šampānieša pudeli un, iespējams, no tās dodot padzerties arī bērnam.

Policisti, apsekojot norādīto teritoriju, pamanīja aprakstam atbilstošu sievieti guļam uz zemes. Blakus viņai uz asfalta gulēja arī zīdainis un alkohola pudele.

Māte piecelta kājās, bet bērns iecelts ratos. Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka bērnam hospitalizācija nav nepieciešama.

Datu pārbaudes laikā noskaidrots zīdaiņa tēvs, kurš informēts par notikušo. Vīrietis nekavējoties ieradās notikuma vietā pakaļ savai meitai.

Savukārt jaunajai māmiņai veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,06 promiļu reibumā. Pārkāpējai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos alkohola reibumā cieņu aizskarošā stāvoklī. Tāpat arī uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.