Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Skandāls: "adidas" no piedāvājuma izņem kreklu ar PSRS simboliku

© F64

Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs "adidas" no piedāvājuma mājaslapā izņēmis kreklu ar Padomju Savienības simboliku.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Lietuvas diplomāti pauda izbrīnu par "adidas" piedāvājumu iegādāties krekliņu, ko rotā uzraksts "USSR" un bijušās Padomju Savienības simbolika.

Pirms šovasar Krievijā gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra futbolā "adidas" izveidojis 2018.gada retro krekliņu sēriju, kurā cita starpā tika iekļauts Krievijai veltīts krekliņš ar atsauci uz bijušās Padomju Savienības komandas tērpu. Krekliņam uz krūtīm bija redzams bijušās Padomju Savienības ģerbonis, bet tradicionālās krievu abreviatūras "CCCP" vietā uz tā bija lasāms angliskais "USSR".

Neapmierinātību par šādu "adidas" soli pauda ne tikai Lietuvas, bet arī Ukrainas, Latvijas un citu PSRS totalitārajā režīmā cietušo Austrumeiropas valstu sabiedrība.

Tagad gan "adidas" mājaslapā šāds krekls vairs nav atrodams. Tomēr sociālajos tīklos uzņēmumam tiek pieprasīts arī atvainoties par šo incidentu.

"adidas" zīmola oficiālajā pārstāvniecībā Latvijā SIA "adidas Baltics" aģentūrai LETA atteicās sniegt komentārus, tostarp, vai Latvijas tirgū bija vai ir pieejama minētā produkcija ar Padomju Savienības simboliku.

SIA "adidas Baltics" kas dibināta 2005.gadā un pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai B.V. "Adidas International", liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 19,422 miljoni eiro, bet peļņa - 385 939 eiro.