Atpakaļ uz nra.lv

Jurim Milleram atteikta Krievijas vīza, jo, izrādās, viņš iekļauts tās "melnajā sarakstā"

Portāls nra.lv 12.jūlijs 2017, 12:18
 
Facebook
Producents Juris Millers sociālajā tīklā facebook atklājis, ka viņam tikusi atteikta Krievijas vīza, jo viņš iekļauts šīs valsts "melnajā sarakstā".

"Vakar saņēmu jaunumus, par kuriem nezinu - smieties, raudāt vai lepoties," raksta Millers. "Krievijas vēstniecība man atteica vīzas piešķiršanu, jo es esmu iekļauts Krievijas "Melnajā sarakstā", kurā saskaņā ar līdz šim medijos publicēto informāciju, ir iekļauti Alvis Hermanis, Solvita Āboltiņa, Inese Vaidere, Artis Pabriks, Jānis Maizītis, u.c."

Producents norāda, ka Krievijā vairākkārt bijis, lai atspoguļotu kultūras pasākumus, kā arī Vairas Vīķes Freibergas vizīti.

"Nekad neesmu pārkāpis šīs valsts likumus, tādēļ mana iekļaušana "Melnajā sarakstā" rada vairāk jautājumu, nekā atbilžu," facebook atklāj Millers.

''Vai tiešām Krievija ir novērtējusi manu profesionālo darbību un iekļāva šajā sarakstā kā atbildi uz Josifa Kobzona iekļaušanu Latvijas "Melnajā sarakstā"? Ja tā - esmu oficiāls Eiropas sankciju pret Krieviju seku upuris,'' spriež Millers.

Millers skaidro, ka bija plānojis Krievijā apmeklēt kādu radinieci: "Tuvākajā laikā biju iecerējis apmeklēt Krasnojarskā, Sibīrijā dzīvojošu radinieci, kura kā bērns tika represēta 1941. gadā un pēc katorgas vairs nekad neatgriezās Latvijā. Par to, ka viņa ir dzīva, uzzināju vien pirms pāris mēnešiem. Ja ņem vērā viņas cienījamo vecumu - 86 gadi, man atliek tikai cerēt, ka diplomātu aprindās eksistē kaut minimāla cilvēcība un šo Krievijas lēmumu varēs mainīt, taču tas nebūs iespējams bez Raimonda Vejoņa un Edgara Rinkēviča iesaistīšanās. Kungi - Jūsu rokās ir parādīt, cik ļoti Jūs iestājaties par Latvijas pilsoņu interesēm!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas