Atpakaļ uz nra.lv

Uzņēmējai Ievai Plaudei izdevies uzvarēt vēzi

Portāls nra.lv 11.aprīlis 2018, 14:30
 
F64
Uzņēmēja Ieva Plaude, kuras vārds plašākai sabiedrībai vairāk zināms saistībā ar skaistumkopšanas zīmolu "Kolonna", intervijā žurnālam "Ieva" pastāstījusi par savu cīņu ar vēzi.
"Sauksim lietas īstajos vārdos - man pagājušajā gadā izoperēja krūts vēzi. Līdz tam domāju, ka no nāves baidās tikai vīrieši. Smieklīgi...Dievs par šiem maniem vārdiem parādīja, kā tas ir, kad pati tiec konfrontēta ar nāvi. Man tas bija ļoti liels pārbaudījums, pārdzīvojums. Ir jābūt lielai drosmei, lai pieņemtu domu, ka es miršu," sacīja Plaude.

Uzņēmēja arī atklāja, ka viņas audzēju, iespējams, sekmējusi iedzimtība - krūts vēža dēļ mirusi viņas vecmāmiņa sešdesmit gadu vecumā.

Lai gan šobrīd Ieva ir atbrīvojusies no kaites, pastāv risks, ka tā var atgriezties. "Vidējā statistika ir, ka krūts vēzis atkārtojas deviņos līdz piecpadsmit procentos gadījumu. Klīnikā izrēķināja, ka mans individuālais risks ir astoņi procenti. Bet esmu pietiekami izglītots cilvēks, lai saprastu - pilnīgi pietiks pat ar diviem procentiem, lai aizietu pie Pētera. Līdz ar to skaidrs, ka atlikušo dzīvi dzīvoju kā Blaumaņa novelē - nāves ēnā. Ar izpratni, ka miršu. Psiholoģiski šī apziņa bija visgrūtākā," atklāta ir Plaude.

Taču, pat neskatoties uz šādu iespēju, Ieva Plaude turpina baudīt dzīvi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas