Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Portāls: Apdraudēta Portugāles izlases spēle Rīgā

© SCANPIX

Pēc nedaudz vairāk nekā diviem mēnešiem Latvijas futbola izlasei savā laukumā jāaizvada 2018. gada Pasaules kausa atlases cikla otrā apļa pirmā spēle pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli, taču "Skonto" stadiona neskaidrās situācijas dēļ nav izslēgta iespēja, ka šo maču Rīgā aizvadīt nemaz nevarēs, vēsta portāls Delfi.lv

Pirms deviņām dienām Delfi.lv jau ziņoja par kutelīgo situāciju "Skonto" stadionā, kur kustamais īpašums nepieder ne stadiona īpašniekam, ne tā apsaimniekotājam, bet gan trešajai personai - SIA "Light", kas pie tās kustamā īpašuma stadionā tiesu izpildītāju klātbūtnē tika pielaista vien ar policijas palīdzību. Drošības dēļ kustamais īpašums šobrīd ir apķīlāts, un domstarpības starp SIA "Light" un "Adventika Group", kurai pieder stadiona nekustamais īpašums, var kļūt par lielu šķērsli Portugāles izlases un tās superzvaigznes Krištianu Ronaldu vizītei Rīgā.

Delfi.lv raksta, ka portāla rīcībā nokļuvis Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmums, saskaņā ar kuru civillietā ir paredzēts apķīlāt gan 11500 tribīnēs esošo krēslu, gan arī četrus futbola vārtus, stadiona tablo, apgaismes un apskaņošanas tehniku, kā arī vairākas lietas, kas nepieciešamas zālāja kopšanai. Šāds lēmums acīmredzot nozīmē, ka SIA "Fitnesa parks", kas apsaimnieko stadionu, neatļauti izmantojis SIA "Light" kustamo īpašumu.

SIA "Fitnesa parks" valdes loceklis Aivars Trops iepriekš Delfi.lv sacīja, ka notikumi "Skonto" stadionā un tiesas lēmums nekādi neapdraudēs Portugāles viesošanos Rīgā, savukārt "Adventika Group" tagad portālam Delfi.lv norādīja, ka pirms divarpus gadiem, tai iegūstot "Skonto" stadionu, neviens neizrādīja interesi un pretenzijas par stadiona teritorijā esošo īpašumu un ka šobrīd uzradušās trešās personas daļu "Adventika Group" īpašuma vēlas atņemt prettiesiskā ceļā. "Adventika Group" nodrošinot, ka par spīti notiekošajam "Skonto" stadionā plānotie pasākumi netiks traucēti.

Arī Latvijas Futbola federācija ir pārliecināta, ka 9. jūnijā gaidāmo spēli pret Eiropas čempioni un mūsu grupas vicelīderi varēs rīkot Rīgā. Federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sarunā ar Delfi.lv pauda, ka pašreizējie notikumi ir iekšējas domstarpības un ka federācija ir noslēgusi līgumu vienotā paketē - atsevišķu līgumu slēgšana par kustamā īpašuma izmantošanu būtu bijis absurds. Delfi.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka LFF gan stadiona apsaimniekotājiem, gan kustamā īpašuma saimniekiem nosūtījusi vēstules, lai pārliecinātos, ka spēli rīkot būs iespējams.

AVOTS: delfi.lv