Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

UEFA Čempionu līgas spēle notiks pastiprinātas drošības apstākļos

© scanpix

UEFA Čempionu līgas spēlē Minhenē starp Vācijas futbola grandu "Bayern" un pērnā gada turnīra uzvarētāju Madrides "Real" no Spānijas notiks pastiprinātas drošības apstākļos.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka cita Vācijas kluba Dortmundes "Borussia" autobusu otrdien ceļā uz stadionu skāra trīs sprādzieni, kā rezultātā pēc šī atgadījuma šīs vienības duelis tās laukumā pret Francijas komandu "Monaco" tika pārcelts uz trešdienu.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu. Spēlētājam gan nopietni savainojumi nav konstatēti, vien traumēta roka, un viņam slimnīcā tika veikta rokas locītavas operācija.

Tikmēr Minhenes policijas preses sekretārs Tomass Baumans paziņoja, ka šovakar paredzēto 370 policistu vietā dežūrēs 450 drošības iestāžu pārstāvji, kuri pastiprinātu uzmanību veltīs viesnīcām un komandu autobusiem, kas tiks pārmeklēti dubultā.

scanpix

Tajā pat laikā Baumans paziņoja, ka policijai nav nekādu indikāciju par draudiem Minhenē.

Savukārt "Bayern" klubs paziņojis, ka drošības pasākumu dēļ līdzjutējiem vajadzētu laicīgāk doties uz "Allianz" stadionu, kurā norisināsies mačs.

Tikmēr britu varasiestādes paziņojušas, ka Kārdifā, kur 3.jūnijā norisināsies Čempionu līgas fināls, tiks vēl vairāk ierobežota satiksme ap stadionu, kurā tiks dalīta trofeja.

"Borussia" un "Monaco" otrdien paredzētais mačs tika pārcelts uz trešdienu plkst.19.45 pēc Latvijas laika. Trešdien Dortmundes vienība aizvadīja nelielu treniņu, pēc kura kluba prezidents Hanss Joahims Vacke futbolistiem teicis, lai viņi parāda pasaulei, ka nepakļausies terorismam.

"Šodien nespēlēsim tikai par sevi, spēlēsim par visiem, neatkarīgi no, kura kluba nāk, "Borussia", "Bayern" vai Gelzenkirhenes "Schalke 04". Gribam parādīt, ka terors un naids neietekmēs mūsu rīcību. Tāpat spēlēsim par Bartru, kurš noteikti vēlētos redzēt mūsu uzvaru," teica Vacke.

Kā vēstīts, aizdomās par uzbrukumu Dortmundes futbola komandas "Borussia" autobusam Vācijas policija aizturējusi kādu islāma ekstrēmistu, trešdien paziņojusi prokuratūra, apstiprinot, ka izmeklēšanā tiek pārbaudīta terorisma versija.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn UEFA Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".