Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ostapenko kvalificējas Štutgartes "Premier" turnīram

© Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 50.) pirmdien kvalificējās Štutgartes WTA "Premier" sērijas pamatturnīram, trešajā spēlē uz Vācijas māla ar 5:7, 6:1, 6:3 pieveicot ranga 76. vietā esošo Vācijas tenisisti Dženiferu Breidiju.

Ostapenko vajadzēja uzvarēt arī 1. setā, taču viņa to pamanījās zaudēt, esot vadībā ar 5:3. Aļona arī neizmantoja divas setbumbas ar savu servi. Latvijas otrā rakete pēc neveiksmes 1. setā spēja saņemties un cīņas turpinājumā aizsardzības spēlētāju uzvarēja samērā pārliecinoši. Ostapenko pēdējos divos setos kopā ar savu servi zaudēja tikai sešus punktus un amerikānietei breikbumbas nedeva.

Ostapenko ir pārāk zems reitings, lai bez kvalifikācijas varētu tikt pamatturnīrā. Kā pēdējā iekļuva Jekaterina Makarova (#36). Aļona WTA kvalifikācijā nebija spēlējusi kopš pagājušā gada marta, kad zaudēja Maiami 1. kārtā. Ostapenko WTA līmeņa kvalifikācijā spēlēja 12. reizi un tikai trešo reizi tādā veidā spēja sasniegt pamatturnīru. Pirmās divas viņai bija 2015. gada vasarā Stambulā un "US Open".

Ar kvalifikācijas iziešanu Štutgartē Ostapenko nopelnīja 25 reitinga punktus un 5585 eiro prēmiju. Pamatturnīrā viņai var tikt kāda no sekojošām četrām spēlētājām: Ana Konjuha, Johanna Konta, Barbora Stricova vai Koko Vandevei.

Latviju Štutgartes pamatturnīrā pārstāvēs arī Anastasija Sevastova (#26), kura pirmajā mačā sacentīsies ar Austrālijas tenisisti Samantu Stousuru (#18). Abām mūsu spēlētājām Vācijā arī dubultspēļu turnīrs. Ostapenko startēs kopā ar amerikānieti Rakeli Atavo, bet Sevastovas pāriniece būs Krievijas tenisiste Jevgeņija Rodina.