Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Jonasam savainojums; cer startēt Ķegumā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Pasaules motokrosa čempionāta posmā Meksikā gūtais savainojums Paulam Jonasam nav palicis bez sekām - šī iemesla dēļ viņš nepiedalījās Latvijas čempionāta posmā Aizputē, bet cer būt pilnā gatavībā startēt šonedēļ gaidāmajā MXGP posmā Ķegumā.

Paziņojums par Jonasa startēšanu Latvijas motokrosa čempionāta otrajā posmā izskanēja kā saldais ēdiens daudziem šī sporta veida līdzjutējiem, tomēr Misiņkalna trasē pagājušās nedēļas nogalē sportists tā arī neizbrauca. "Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis tomēr bija ieradies sacensību norises vietā un nenogurdams dalīja autogrāfus saviem faniem.

Iemesls lēmumam nestartēt ir Meksikas MXGP posmā gūtais savainojums, kad sportists kritienā pārplēsa roku. Problēmas sākušās drīz pēc tam, rokā iemetās infekcija un apdraudēta bija Jonasa dalība Eiropas Grand Prix izcīņā Nīderlandē. Tiesa gan, ārsti parūpējās, lai latvietis tomēr varētu piedalīties sacīkstēs, turklāt Jonass Valkensvārdes trasē uzvarēja abos braucienos, pārliecinoši triumfējot MX2 klasē un nostiprinoties pasaules čempionāta vadībā.

Pagājušajā nedēļā Jonass jau bija atgriezies dzimtajā pusē, taču viņa pašsajūta nebija laba. Lai gan skaidrības nebija līdz pēdējam, "KTM" rūpnīcas komanda aizliedza Jonasam startēt Aizputē, nevēloties riskēt ar situācijas pasliktināšanos.

Visas cerības, ka Pauls būs pilnvērtīgi gatavs startēt pasaules čempionāta septītajā posmā, kas jau šonedēļ, 6. un 7. maijā norisināsies tepat Latvijā, Ķeguma trasē. Jonass šeit pagaidām vēl nav uzvarējis, taču šo nelāgo faktu cer mainīt jau pēc dažām dienām.