Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Federers nespēlēs "French Open", Gulbis tiek pamatturnīrā

© scanpix

Šogad ar teicamiem rezultātiem startējošais Šveices tenisists Rodžers Federers, kurš šosezon uz māla nav spēlējis, paziņoja par nepiedalīšanos "French Open". Viņa atteikšanās no došanās uz Parīzi pamatturnīrā ļāva iekļūt Latvijas pirmajam numuram Ernestam Gulbim.

2009. gada "French Open" čempiona lēmums nav negaidīts, jo tāda varbūtība bija pat ļoti ticama. Federers jau pirms māla sezonas sākuma paziņoja, ka labākajā gadījumā spēlēs tikai vienā turnīrā ("French Open"), taču bez garantijām noteikti doties uz Parīzi.

Federers arī pērn izlaida "French Open", tiesa, toreiz tas bija muguras savainojuma dēļ. Tagad viņam veselības problēmu nav, bet nespēlēšanas iemesls ir koncentrēšanās zālāja sezonai un "hard" turnīriem gada otrajā pusē. Māls ir daudz nogurdinošāks viņa ķermenim.

Federera nespēlēšana pamatturnīrā ļāva iekļūt 2014. gada pusfinālistam Ernestam Gulbim. Viņš "French Open" bija pieteicies ar t.s. aizsargāto reitingu (#99), gaidot divu spēlētāju atteikumus. Pirms Federera no spēlēšanas Parīzē atteicās arī japānis Jošihito Nišioka.

Šodien rangā uz 207. vietu nokritušajam Gulbim "French Open" jāaizstāv pērn ar 4. kārtas sasniegšanu nopelnītie 180 punkti, kas dzēsīsies 6. jūnijā. Gulbis kreisās kājas savainojuma dēļ šomēnes bija spiests izlaist divus "Challenger" sērijas turnīrus Francijā. Pirms došanās uz Parīzi viņam ir plānots ATP turnīrs Ženēvā, kur būtu jāspēlē kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
Roger to skip Roland Garros; will focus on the...