Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Ostapenko sāk lieliski, tomēr atkal Romā zaudē Mugurusai

© SCANPIX

Aļona Ostapenko (WTA 50.) otro gadu pēc kārtas Romas "Premier 5" sērijas turnīru pabeidza ar zaudējumu Spānijas labākajai tenisistei Garbinjei Mugurusai (WTA 7.), viņai šoreiz piekāpjoties 2. kārtas cīņā – 6:2, 2:6, 1:6.

Ostapenko 1. setā ļoti iespaidīgi nospēlēja uzņemšanā, kur ar agresīvu un pārsvarā precīzu spēli pamatīgi ierobežoja Mugurusas iespējas diktēt spēli. Ostapenko regulāri pretinieci piespieda kļūdīties un dominēja spēka spēlē, Mugurusai setā ne reizi neļaujot noturēt servi. Tas nozīmēja, ka Aļona abus geimus zaudēja ar savu servi, un tas notika identiski. Gan pie 4:0, gan 5:1 Mugurusa divreiz uzbruka vājām Ostapenko otrajām servēm, bet Ostapenko breikbumbas izspēlē kļūdījās ar "forehand" uzbrukumu.

Bija nospēlētas 46 minūtes, kad Mugurusa pirmoreiz uzvarēja savas serves geimā, 2. setā panākot izlīdzinājumu 1:1. Tūlīt sekoja Spānijas tenisistes breiks, kad Ostapenko atkal radās grūtības spēlē bez pirmās serves, turklāt Aļonai trešajā geimā arī trīs nepiespiestās kļūdas ar "forehand". Nākamajā geimā atspēlējot divas breikbumbas, Mugurusa nostiprināja breiku - 1:3.

Mugurusa bija izturējusi Ostapenko "uzbrukumu vētru" un sāka spēlēt labāk, uzbrūkot mērķtiecīgāk. Tikmēr Ostapenko līmenis būtiski kritās, it īpaši tas attiecās uz servēšanu. Aļonai pirmās serves precizitāte noslīdēja līdz 35%, kas automātiski nozīmēja lielas problēmas, jo Mugurusa nelaida garām iespējas ar spēcīgiem uzbrukumiem sodīt vājas otrās serves un sagaidīja Latvijas tenisistes dubultkļūdas.

SCANPIX

Ostapenko piektajā geimā zaudēja trīs punktus ar otro servi, bet spēja atspēlēt breikbumbu, savukārt aiznākamajā geimā izglābties neizdevās - trīs no četriem punktiem zaudēti ar otro servi (Aļonai divas dubultkļūdas), un Mugurusa ieguva divu breiku pārsvaru (2:5), pēc tam izservējot setu.

Aļona 1. setā demonstrēto žilbinošo tenisu atkārtot vairs nespēja, cīņas pēdējā nogrieznī saskaroties gan ar precizitātes, gan pārliecības problēmām. 3. sets sākts ar "sausā" zaudētu servi, un jau atkal bija ierastās problēmas. Ostapenko tikai vienreiz (1/4) trāpīja pirmo servi un zaudēja visus trīs punktus ar otro servi. Aiznākamajā geimā tās pašas problēmas - divas dubultkļūdas, un Mugurusa izmantoja otro breikbumbu, spēcīgi uzbrūkot kārtējai vājai Aļonas otrajai servei. Ostapenko pēdējā setā vienīgo geimu ieguva, kad bija iedzinējos ar 0:4.