Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Palameika Dimanta līgas posmā Jūdžinā izcīna sesto vietu

© SCANPIX

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika ASV notiekošajā Dimanta līgas posmā Jūdžinā ieguva sesto vietu ar rezultātu 62.14m. Tas ir sezonas 13. labākais rezultāts pasaulē. Uzvaru svinēja Baltkrievijas sportiste Tatjana Haladoviča ar metienu tālāku nekā 66 metri.

Madara Palameika Jūdžinā, kur norisinājās Dimanta līgas jaunās sezonas trešais posms, bet pirmais ar sieviešu šķēpmešanas disciplīnu sacensību programmā, startēja spēcīgā deviņu dalībnieču konkurencē. Septiņas sportistes, ieskaitot Palameiku, uzrādīja rezultātu labāku par PČ normatīvu (61.40m).

Palameika savās pirmajās sezonas sacensībās tika pie rezultāta 62.14 metri, ar ko izdevās iegūt sesto vietu. Palameikai tas attiecīgi ir arī sezonas labākais rezultāts, kamēr pasaules rangā ar šo metienu Palameika ieņem 13. vietu. Tas arī ir labākais sezonas rezultāts Latvijas šķēpmetēju konkurencē.

Uzvaru svinēja Baltkrievijas sportiste Tatjana Haladoviča, kura tika pie sezonas trešā labākā rezultāta metiena pasaulē, raidot šķēpu 66.30 metru tālumā. Otrā palika ķīniete Šijinga Ljū, kas vēl pirms dažām dienām Japānā aizmeta šķēpu 66.47 metru tālumā, bet šonakt uzrādīja rezultātu 65.21m.

Lai Jūdžinā iekļūtu trijniekā sieviešu šķēpmešanā, bija nepieciešams metiens vismaz 64 metru attālumā. To paveica 21 gadu vecā horvātiete Sara Kolaka ar rezultātu 64.64. Savukārt olimpiskā čempione Barbora Špotākova palika ceturtā.

Palameika ir pagājušās sezonas Dimanta līgas uzvarētāja. Nākamais posms, kurā būs iekļauta šī disciplīna, būs jūlija sākumā Lozannā, Šveicē. Jāpiemin, ka šīs sezonas kalendārā sieviešu šķēpmešana iekļauta tikai piecos posmos, nevis septiņos kā pirms gada. Palameika toreiz uzvarēja četros no tiem.

Vēl šonakt Jūdžinā norisinājās sieviešu tāllēkšanas sacensības Dimanta līgā, kurās ASV sportiste Britnija Rīsa uzlaboja sev piederošo sezonas labāko rezultātu pasaulē un kļuva par pirmo, kas šosezon lēkusi tālāk par septiņiem metriem (7.01). Augstvērtīgs rezultāts arī otrās vietas ieguvējai Tianai Bartoletai - 6.83m, kas ir otrais labākais pasaulē šosezon.