Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbim ilgi gaidītā "French Open" sākums

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Ernests Gulbis šodien sāks savu 11. "French Open", tiekoties ar savu vienaudzi, ranga astotās pozīcijas īpašnieku Marinu Čiliču. Spēles sākums ap plkst. 16:00.

Gulbim atgriešanās Parīzē ik gadu ir ar pozitīvām emocijām un atmiņām, jo šeit nospēlēts karjeras labākais turnīrs, 2014. gadā sasniedzot pusfinālu. Ernestam "French Open" karjerā ir arī ceturtdaļfināls 2008. gadā un 4. kārta pirms 12 mēnešiem.

Šogad Gulbis Parīzē ieradies ar piecu zaudējumu sēriju. Ernestam ir bijušas arī garākas neveiksmju sērijas, taču šī ir īpaša ar to, ka viņš nav bijis konkurētspējīgs pat pret otrā simta spēlētājiem. Gulbis šogad nospēlējis sešas spēles - visas ATP turnīru kvalifikācijās - un spējis gūt tikai vienu uzvaru. Tā bija februārī Roterdamā pret Serhiju Stahovski, kuram nākamajā mēnesī zaudēts Maiami.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Gulbja pēdējais mačs bija aprīļa beigās Eštorilā, kur viņš labās plaukstas locītavas savainojuma dēļ pēc zaudēta 1. seta izstājās mačā pret portugāli Žuau Domingešu. Kopš tā laika Ernestam kreisās kājas savainojums lika atteikties no spēlēšanas divos "Challenger" turnīros Francijā. Kā pats Gulbis atzina pirms "French Open" sākuma, nopietni trenēties atsācis tikai pirms nedēļas.

Gulbim "French Open" šogad ir ļoti svarīgs ranga ziņā. Pērn sasniedzot 4. kārtu, Gulbis ieguva 180 punktus. To zaudēšana (neaizstāvēšana) nozīmēs piedzīvot vēl vienu milzīgu kritienu rangā. Gulbim Parīzē jāpārvar viena kārta, lai paliktu Latvijas pirmā numura godā, pretējā gadījumā viņu pēc "French Open" apsteigs Miķelis Lībietis, kuram būtu 79 punkti, bet Gulbim vairs tikai 60.