Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

STIPRIEM VĪRIEM: Ogrē notiks jauno spēkavīru atlase

© Publicitātes foto

1. jūlijā, Ogrē, Stirnu ielā 6 no pulksten 10.00 līdz 16.00 notiks ikgadējā jauno spēkavīru atlase amatieru grupā. Šoreiz to organizēs ne vien kā sacensības, bet gan kā pieredzes apmaiņu, vērtīgu treniņu kopā ar labākajiem spēkavīriem mūsu valstī.

“Amatieru sacensību” organizators, pazīstamais spēkavīrs un nu jau treneris Agris Kazeļņiks norāda, ka uz atlasi tiek aicināti sevi apliecināt griboši jaunieši, kuri ir fiziski spēcīgi un sportiskās aktivitātes ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Jaunieši, kuri izvēlas sevi pilnveidot sporta zālē un tādā veidā rūpējas par savu fizisko kondīciju.

“Šāda veida spēkavīru sacensības jaunajiem talantiem rīkojam ik gadu. Tā ir iespēja ikvienam pierādīt savus spēkus, gūt pieredzi no labākajiem spēkavīriem Latvijā, kā arī treneriem, un vienlaikus iesaistīt spēkavīru sportā jaunus atlētus. Labākajiem noteikti sezonas dosim iespēju startēt vairākās sacensībās un cīnīties plecu pie pleca ar pieredzējušākiem vīriem amatieru grupā. Galvenais uzdevums ir radīt iekšējo konkurenci spēkavīru vidū, bet arī nodrošināt sportaveida turpinājumu nākotnē,” atklāj Kazeļņiks.

Dalībnieku spēku un varēšanu pārbaudīs, liekot viņiem izpildīt vairākus vingrinājumus. Piemēram, fermera pastaiga (50 metru garā distance) uz laiku, katrā rokā turot 100 kilogramus. Apolona stieņa celšana, kā svars 80 kg, smaguma vilkšana no zemes uz reižu skaitu (aptuveni 240 kg). Jāceļ būs 60 kg smaga hantele uz reizēm un jānes arī nēši, to svars sākot no 240 kg, kā arī citi zināmi vingrinājumi. Visu uzraudzīs elites grupas atlēti, pats Agris Kazeļņiks, kā arī Latvijā un ārpus mūsu valsts robežām zināmais Dainis Zāģeris.

Publicitātes foto

Ikvienam interesentam būs iespēja konsultēties un sacensībām sagatavoties kopā ar pieredzējušiem spēkavīriem Agri Kazeļņiku, Ivaru Grahoļski, Arti Plivdu un Aivaru Šmauksteli. “Amatieru sacensību” interesentus aicinām pieteikties, rakstot uz strongagris@inbox.lv.