Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastova revanšējas Garsijai un otro reizi sasniedz finālu Maljorkā

© Porsche Tennis Grand Prix

Anastasija Sevastova (WTA 19.) sestdien Maljorkas WTA "International" sērijas sacensību pusfinālā ar 6:4, 6:2 apspēlēja Francijas tenisisti Karolīnu Garsiju (WTA 23.), kurai pērn piekāpās šī turnīra finālā. Šoreiz Sevastovas pretiniece titula mačā būs ranga 54. vietā esošā Vācijas tenisiste Jūlija Gērgesa.

Sevastovai bija neveiksmīga pirmā servēšanas reize, kad viņa izcēlās ar divām dubultkļūdām, ar otro dodot Garsijai breikbumbu. Francijas tenisiste bumbiņu spēcīgi atsita pēc Sevastovas pirmās serves un breiku, kas deva 2:0 pārsvaru, noformēja ar viegli pabeigtu uzbrukumu, laukuma brīvajā pusē uzsitot ar diagonālo "forehand".

Sevastova uzvarēja nākamajos četros geimos. Lieliska serves uzņemšana viņai trešajā geimā deva divas breikbumbas. Garsija abas atspēlēja ar "forehand" uzbrukumiem, bet pēc tam divreiz pēc kārtas iesita tīklā. Tas bija pirmais no trim pēc kārtas ļoti neprecīzi nospēlētiem geimiem Karolīnas izpildījumā.

Anastasija piektajā geimā ieguva savu vieglāko breiku turnīrā. Lai pie tā tiktu, viņai vajadzēja tikai dažas reizes pārsist bumbiņu pāri tīklam. Garsija geimu sāka un pabeidza ar dubultkļūdu, bet starp tām viņa divreiz iesita tīklā ar "forehand". Sevastova pēc tam viegli nostiprināja breiku un bija vadībā ar 4:2.

Ar uzbrukuma tenisu spēli diktējusī Garsija seta turpinājumā nospēlēja precīzāk nekā vairākos iepriekšējos geimos, bet Sevastovai ar aizsardzības tenisu un labu servēšanu izdevās nosargāt saņemto pārsvaru un uzvarēt setā - 6:4.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā