Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Supersērijā piedalīsies arī Briedim zaudējušais Huks

© sportacentrs.com

Septembrī startēs boksa Supersērija, kurā piedalīsies astoņi labākie dūru cīņu meistari pasaulē, starp viņiem – arī nepārspētais latvietis Mairis Briedis. Šodien paziņots piektais dalībnieks – Marko Huks. Aprīlī cīņā par WBC čempiona jostu viņš zaudēja tieši Briedim.

"Esmu priecīgs pievienoties boksa Čempionu līgai. Sporta varenajā vēsturē vēl nekad nav rīkots šāda veida turnīrs. Sacensību sākumā būs astoņi pasaules klases bokseri, taču tikai viens no viņiem būs uzvarētājs. Nevaru sagaidīt mirkli, kad varēšu pasaulei pierādīt, ka esmu labākais starp visiem čempioniem," sacīja Marko Huks (40-4-1, 27 KO).

32 gadus vecais Huks 1. aprīlī Dortmundē aizvadīja cīņu par vakanto WBC čempiona jostu, un viņa pretinieks bija Mairis Briedis. Par favorītu tika uzskatīts Vācijas bokseris, kurš laika posmā no 2009. līdz 2015. gadam bija čempions IBO versijā, titulu aizstāvot 13 reizes, un tas ir dalīts rekords. Tomēr Briedis ringā bija pārliecinošāks, svinot uzvaru pēc punktiem.

Scanpix

2015. gada augustā Huks IBO jostu neaizstāvēja duelī ar poli Kšištofu Glovacki, tomēr Vācijas bokseris norādīja, ka nebaidās no pretiniekiem: "Turnīrā nebūs vāju bokseru, tāpēc nav nekādas starpības, kurš būs mans pretinieks. Gribu būt labākais, tāpēc jebkurā gadījumā nāksies pieveikt visus. Man vienalga, kādā kārtībā viņus pieveikšu."

Turnīra formāts ir līdz šim neredzēts. 8. jūlijā Monako notiks īpaša ceremonija, kurā četri izsētie bokseri, kurus izvēlēsies komisija, viens pēc otra izvēlēsies pretinieku ceturtdaļfinālam. Piemēram, ja ar pirmo numuru tiks izsēts Briedis, viņš pirmais varēs izvēlēties pretinieku no neizsēto bokseru vidus.

Ceturtdaļfināli norisināsies šā gada septembrī un oktobrī, pusfināls notiks nākamā gada ievadā, savukārt fināls - 2018. gada maijā. Uzvarētājs saņems Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu. Sacensībās dalību apstiprinājis Huks, Briedis, polis Kšištofs Vlodarčiks, Murats Gasijevs (IBF čempions) un kubietis Juniers Dortikoss (WBA čempions).