Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Gulbis ar 25 neatvairāmajām servēm "ielido" Vimbldonas trešajā kārtā

© Scanpix

Karjeras labāko sasniegumu Vimbldonas tenisa turnīrā atkārtojis Ernests Gulbis. Pasaules ranga 589. vietas īpašnieks otrajā kārtā ar 6:4, 6:4 un 7:6(3) pieveica turnīrā ar 29. numuru izlikto argentīnieti Huanu Martinu Del Potro un iekļuva starp 32 labākajiem.

Ernests Gulbis otrās kārtas maču sāka ar lielisku servēšanu - pirmajos divos geimos viņam izdevās pieci eisi. Tomēr lūzums tika panākts pie Huana Martina Del Potro serves. Pie 2:2 argentīnieša serves geims ilga 14 minūtes, un latvietis ar ceturto piegājienu izmantoja breikbumbu un tika priekšā ar 3:2.

Pārsvars tūdaļ tika nostiprināts, taču sekoja arī satraucoši mirkļi. Septītajā geimā Gulbis servēja, bet nonāca iedzinējos ar 0:30. Uzbrukums un veiksme ļāva atspēlēties, bet, neskatoties uz to, Del Potro ieguva divas breikbumbas. Taču Gulbis saglabāja aukstasinību un panāca 5:3. Savukārt pirmo setu latvietis izservēja uz nulles - došanās pie tīkla, neatvairāma serve, sāncenša kļūda un lieliska serve, un uzvara ar 6:4.

Arī otrais sets ilga desmit geimus, tomēr tas bija krietni ilgāks - mačs uz 25 minūtēm tika pārtraukts, jo pamatīgās saules dēļ, Vimbldonā termometra stabiņš rādīja +30 grādus, vairāki skatītāji noģība. Kamēr viņiem tika sniegta medicīniskā palīdzība, abi tenisisti atpūtās. Situācija par labu nāca Gulbim, kurš drīz ieguva breiku.

Scanpix

Devītajā geimā Gulbis tika priekšā ar 30:0, kas pārvērtās divās breikbumbās. Pirmā tika izniekota ar sitienu tīklā, taču latvietis reabilitējās, lieliski uzņemot Del Potro servi, un pārsteigtais argentīnietis bumbiņu pāri tīklam vairs nedabūja. Gulbis izvirzījās vadībā ar 5:4, un sets tika izservēts, pateicoties eisam - 6:4.

Arī trešajā setā Gulbis ieguva breiku, Del Potro pieļaujot dubultkļūdu - 2:1. Tomēr sāncensim astotajā geimā arī izdevās lauzt latvieša servi, lai gan Gulbis bija priekšā ar 30:0, kad devās pie tīkla un kļūdījās ar vienkāršu sitienu. Sekoja četri sitieni tīklā pēc kārtas, un rezultāts kļuva 4:4.

Uzvarētājs izšķīrās taibreikā. Gulbis uzreiz ieguva minibreiku, kam sekoja 3:1 pārsvars. Latvietis kāju no gāzes pedāļa nenoņēma, ieservējot 25. eisu mačā un pieliekot punktu - 6:4, 6:4 un 7:6(3). Tādējādi Gulbis atkārtoja karjeras labāko sasniegumu, jo Vimbldonā viņš tikai 2013. gadā sasniedzis trešo kārtu.