Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Ostapenko kritizē Džordži tēvu: Klepot tieši pirms servēm ir nesportiski

© SCANPIX

Pēc uzvaras pār Kamillu Džordži Vimbldonas "Grand Slam" trešajā kārtā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko medijiem dalījās iespaidos par aizvadīto maču, kā arī kritizēja pretinieces tēvu un treneri par nesportisku rīcību spēles laikā.

"Tieši pirms manas serves kāds sāka klepot. Domāju, ka tas ir nedaudz nesportiski. Šis tomēr ir tik augstas raudzes turnīrs, šī ir Vimbldona, "Grand Slam". Domāju, ka cilvēkiem būtu jāsaprot, kur viņi atrodas. Patiesībā domāju, ka tas nāca no viņas tēva. Viņi ir ļoti tuvu tenisam, viņiem jāsaprot, kā jāuzvedas izspēļu laikā vai pirms servēm," Ostapenko nekautrējās norādīt uz Džordži tēva un trenera Serdžio Džordži rīcību.

"Teicu tiesnesei [par šo situāciju] un viņa tam pievērsa uzmanību. Dažreiz pirms manām servēm viņi kaut ko kliedza. Tāpēc kļuvu nedaudz sarūgtināta," atzina Latvijas tenisa zvaigzne.

SCANPIX

"Bija grūti spēlēt pret viņu, jo viņa ir tāda spēlētāja, kas neļauj iejusties ritmā. Viņa katru bumbu sit ļoti spēcīgi, servē ļoti spēcīgi. Man bija grūti spēlēt savu spēli," par maču kopumā sacīja Ostapenko. "Otrās kārtas spēlē biju ļoti nervoza, jo spēle bija līdzīga, un es nespēju rādīt savu labāko tenisu. Pretiniece spēlēja ļoti labi. Šodien nejutos ļoti nervoza, jo bija grūti spēlēt pret Džordži. Viņai nebija ritma, viņa katru bumbu sita tik spēcīgi, bet esmu priecīga, ka pabeidzu savā stilā."

"Mēs abas spēlējam agresīvu tenisu, bet nedomāju, ka es katru bumbu situ tik spēcīgi. Cenšos spēlēt vienmērīgi, domāt kortā, sekot rezultātam, nevis vienkārši no visa spēka sist katru bumbu," turpināja Aļona. "Man patīk spēlēt uz zāles. Ar katru gadu tā kļūst lēnāka un lēnāka, tāpēc ir grūtāk spēlēt, spēlētājiem ir vairāk laika. Bet citādi man patīk, jo, ja labi servēju un labi uzņemu serves, uz šī seguma varu spēlēt labi."

Nākamo maču Ostapenko aizvadīs tikai pirmdien, līdz ar to priekšā no spēlēm divas brīvas dienas. "Tas ir ļoti jauki. Varbūt kādā no šīm dienām mēģināšu apskatīt Londonu, jo citādi man tam nav laika - visas iepriekšējās dienas vai nu spēlēju vai trenējos," norādīja tenisiste.