Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Gulbis trešajā kārtā trīs setos zaudē titulētajam Džokovičam

© SCANPIX

Vimbldonas "Grand Slam" tenisa turnīra trešajā kārtā izstājās Ernests Gulbis, kurš trīs setos atzina pasaules ceturtās raketes Novaka Džokoviča pārākumu - 4:6, 1:6, 6:7(2). Iespējams, ka Gulbim patraucēja veselības problēmas - pēc otrā seta latvietis, kuram spēles laikā bija manāmas sāpju grimases sejā, pieprasīja medicīnisko pārtraukumu.

Spēles sākumā abi tenisisti nervozēja, un pirmajam problēmas pie savas serves radās Gulbim, kurš otrajā geimā ļāva Džokovičam atspēlēties no 15:40 un ar otro dubultkļūdu uzdāvināja serbam pirmo breikbumbu. Latvietis to ļoti labi atspēlēja, un smagā cīņā uzvarētais geims nāca par labu nākamajā geimā, kurā Gulbis ar izcili pieņemtu servi trieca stūrī savu pirmo breikbumbu (3:1). Servētāji pamazām iespēlējās, taču Gulbis pēc 4:2 panākšanas faktiski apstājās - gan astotajā, gan desmitajā geimā Džokovičam bija trīskāršās breikbumbas, kuras arī tika izmantotas. Serbs pirmajā setā uzvarēja ar 6:4.

Džokoviča absolūtā dominance turpinājās arī otrajā servē, un Gulbis, otrā seta piektajā geimā neizmantojis divas breikbumbas, spēlē kopumā zaudēja deviņus geimus pēc kārtas un otrajā setā 27 minūšu laikā kapitulēja ar 1:6. Zinot Gulbja pēdējā laika vēsturi un ņemot vērā to, cik strauji un krasi pasliktinājās viņa sniegums šāvakara spēlē, nevarēja izslēgt arī kādas veselības problēmas. Un, iespējams, ka tieši tā arī bija, jo pēc otrā zaudētā seta latvietis pieprasīja medicīnisko palīdzību, kura laikā viņam tika masēts sāns un stiepta labā kāja.

SCANPIX

Pēc medicīniskās pauzes Gulbis trešajā setā laukumā atgriezās gluži kā pilnīgi jauns cilvēks, pirmo geimu pie savas serves uzvarēja sausā un jau otrajā geimā tika pie breikbumbas. Arī turpmāk Gulbis izrādīja cienīgu pretestību pie serba servēm, taču pie breikbumbām vairs netika un 11. geimā tikai smagā cīņā nosargāja savu servi. Gulbim šajā geimā bija pārsvars un virkne iespēju pielikt geimam punktu, ko, atspēlējis vienu breikbumbu, viņš beigu beigās tomēr izdarīja. Taibreikā gan dominēja Džokovičs, kurš bija priekšā gan ar 3:0, gan 5:1 un otro mačbumbu pārvērta uzvarā. 7:6(2) trešajā setā.

Serbs intervijā uzreiz pēc uzvaras pauda gandarījumu par sniegumu, kas, viņaprāt, bijis viņa līdz šim labākais turnīrā, un atzina, ka pret Gulbi latvieša lielās neprognozējamības dēļ ir ļoti grūti spēlēt. Par iekļūšanu trešajā kārtā Gulbis ieguva 90 ranga punktus un nopelnīja 90 tūkstošus sterliņu mārciņu jeb 101,7 tūkstošus eiro lielu prēmiju. Džokovičs nākamajā kārtā tiksies ar francūzi Adriānu Mannarīno.