Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

F1 čempions atzīstas, ka bija nozaudējis iegūto kausu

© Scanpix.ee

2016. gada F1 čempions Niko Rosbergs paziņojis, ka bija nozaudējis kausu, ko saņēma par pērn izcīnīto titulu, tomēr šobrīd tas veiksmīgi atradies.

Šonedēļ Londonā notika īpašs F1 šovs, ko klātienē apmeklēja gan esošie, gan bijušie piloti, tostarp Rosbergs. Šova laikā Rosbergs atzinās, ka nesen nozaudējis vērtīgo kausu. Tas noticis, kad kauss sūtīts uz Anglijā notikušo Gudvudas ātruma festivālu (Goodwood Festival of Speed).

"Šis kauss man, protams, ir īpaši nozīmīgs, bet gadījās liels pārdzīvojums, jo tas tika nozaudēts," teica Rosbergs. "Mēs šo kausu nesen ar īpašu apsardzi sūtījām uz Gudvudu, bet pa ceļam tas pazuda. Tas bija pazudis piecas dienas, bet izdevās to atrast starp citiem sūtījumiem. Labi, ka viss tā, esmu ļoti priecīgs."

Kauss veidots no sudraba un zelta, un tajā iegravēti visu bijušo F1 čempionu paraksti.

Lai gan šogad Rosbergs vairs sacīkstēs nestartē, somu izcelsmes vācietis atzīst, ka ir ļoti aizņemts ar citām nodarbēm.

"Piektdien došos uz Vimbldonu, bet pēc tam svētdien apmeklēšu Lielbritānijas Grand Prix izcīņu, savukārt pēc tam ceļošu uz Silikona ieleju Kalifornijā, lai gūtu iedvesmu," F1 šova laikā Londonā pastāstīja Rosbergs, kurš karjeru noslēdza dažas dienas pēc F1 titula izcīnīšanas.