Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Gulbim mačs pret Krievijas jauno talantu Hačanovu

© SCANPIX

Šodien plkst. 12:00 Bostādes "ATP World Tour 250" turnīra 2. kārtā notiks Latvijas un Krievijas pirmo numuru duelis, kad ATP ranga 348. vietā esošais Ernests Gulbis tiksies ar pasaules 33. numuru Karenu Hačanovu.

Gulbis šajā Zviedrijas turnīrā spēlē trešo reizi. Tikšana līdz 2. kārtai viņam ir atkārtots labākais rezultāts, vienu uzvaru šeit gūstot arī 2015. gadā, kad viņu mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā apturēja Pols-Anrī Matjē.

Šodien Gulbis centīsies paveikt ko tādu, kas viņam šogad izdevies tikai vienreiz - izvairīties no zaudējuma turnīra otrajā mačā. Vairāk par vienu panākumu viņš šosezon guvis tikai vienās sacensībās - Vimbldonā, kur izdevās tikt līdz 3. kārtai.

"ATP World Tour 250" turnīros tāds panākums nozīmē ceturtdaļfināla sasniegšanu. Gulbis ATP ceturtdaļfinālā pēdējo reizi spēlēja 2015. gada oktobrī Vīnē, kur viņš tika līdz pusfinālam.

Gulbja šīs nedēļas otrais pretinieks Hačanovs izcīnījis vienu ATP titulu, pagājušā gada oktobrī uzvarot 250 punktu turnīrā Čendu uz "hard" seguma. Tas tenisa lielvalstij Krievijai bija pirmais ATP tituls kopš 2013. gada oktobra, kad Mihails Južnijs uzvarēja Valensijā.

SCANPIX

Hačanovs šogad ATP līmenī sakrājis 18-18 bilanci un īpaši sekmīgi spēlējis pēdējos trīs turnīros - "French Open" (4. kārta), Hallē (pusfināls) un Vimbldonā (3. kārta), kur viņu spējuši apturēt tikai grandi Endijs Marejs, Rodžers Federers un Rafaels Nadals. No Hačanova sezonas labākajiem turnīriem jāizceļ arī Barselona un Liona, kur sasniegts ceturtdaļfināls.

Gulbim Bostādē sākotnēji 2. kārtā tika plānots mačs pret Rišāru Gaskē, taču ar ceturto numuru izliktais francūzis dalību no turnīra atsauca muguras savainojuma dēļ. Viņa izstāšanās rezultātā no 1. kārtas bija brīvs piektais numurs Hačanovs.

21 gadu vecais Hačanovs, kurš šobrīd atrodas savā rekordpozīcijā ATP rangā, tiek uzskatīts par Krievijas lielāko nākotnes cerību. Gandrīz divus metrus garais (1.98) Hačanovs spēcīgi servē un jaudīgi sit no abām pusēm, spēlējot uzbrukuma tenisu. Agresīva spēle mēdz novest pie liela kļūdu skaita, kas kritisks var kļūt mačos pret aizsardzības speciālistiem. Neskatoties uz lielo augumu, viņam nav kustēšanās problēmu. Hačanovs ir visu segumu spēlētājs