Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastova centīsies iekļūt pusfinālā

© SCANPIX

Anastasija Sevastova (WTA 17.) šodien ap plkst. 17:00 dosies cīņā Bukarestes WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kur sacentīsies ar ranga 108. vietā esošo Rumānijas tenisisti Anu Bogdanu.

Abas tenisistes ceturtdaļfinālu sasniedza ar divām uzvarām divu setu cīņās. Sevastova, kura Bukarestē pirmoreiz WTA turnīrā izlikta ar pirmo numuru, ar 6:2, 6:0 sagrāva Janu Čepelovu un ar 6:4, 6:4 apspēlēja Danku Koviniču. Tikmēr Bogdanai 6:4, 6:2 uzvara pār Soranu Kirsteju un 6:4, 7:5 panākums pret Čālu Bjukakčaju.

Sevastova Bukarestē spēlē otro reizi, pērn viņa šajā turnīrā tika līdz finālam, tur paliekot "sausā" pret Simonu Halepu. Arī Bogdana šeit spēlē otro reizi. Viņai debija bija pirms diviem gadiem, kad Ana 1. kārtā divu Rumānijas spēlētāju mačā piekāpās Monikai Nikulesku.

Sevastovai nedēļas trešajā mačā būs meistarības un sasniegumu ziņā vājākā pretiniece, ar kuru šonedēļ pagaidām nācies sacensties. Bogdana 24 gadu vecumā vēl nav spējusi ielauzties Top 100 - viņas rekords ir 105. vieta, to sasniedzot maija sākumā.

SCANPIX

Bogdana uzvarējusi 11 ITF līmeņa turnīros, no tiem nozīmīgākie ir ITF 25 000 līmenī, kur viņai četras trofejas. Bogdanai šonedēļ ir tikai otrais WTA līmeņa ceturtdaļfināls. Pirmais bija pagājušā gada augustā Florjanopolisā uz "hard" seguma, kur Bogdana tika līdz pusfinālam.

Bogdana līdz šim tikai vienreiz sacentusies ar Top 20 tenisisti, janvārī "Australian Open" 1. kārtas mačā ar 5:7, 2:6 zaudējot 18. raketei Jeļenai Vesņinai. Vienīgo Top 50 uzvaru viņa guva jau pieminētajā turnīrā Brazīlijā, kur viņa ar 6:2, 7:5 apspēlēja bijušo ranga līderi Jeļenu Jankoviču, kura mača laikā bija 29. vietā.

Bukarestes ceturtdaļfinālus sasniegušas visas ar pirmajiem trim numuriem izliktās tenisistes - Sevastova, Jūlija Gērgesa un Karla Suaresa Navarro. Anastasija tātad pusfinālā var tikties ar Gērgesu, kuru pavisam nesen pieveica Maljorkas finālā, bet Suaresa Navarro būtu Sevastovas sāncense šīs nedēļas finālā - ja abas tik tālu tiks.

Ceturtdaļfinālu programma šodien sāksies plkst. 14:00. Sevastova ar Bogdanu tiksies trešajā mačā.