Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Sevastova mierīgi gūst pirmo uzvaru Zviedrijā

Anastasija Sevastova (WTA 17.) šodien Bostādē ar 6:3, 6:1 uzvarēja ranga 115. vietā esošo Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu, sasniedzot "International" sērijas turnīra 2. kārtu.

Sevastovai graujoša uzvara izdevās, neskatoties uz to, ka viņa abos setos bija iedzinējos ar breiku. Anastasija 1. setā no 1:3 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, bet 2. setā viņai izdevās vēl garāka sērija jeb no 0:1 seši geimi pēc kārtas.

Bļinkova abus breikus ieguva ar spēcīgu uzbrukuma tenisu, bet abos setos pēc izvirzīšanās vadībā vairs nespēja nospēlēt tik precīzi kā sākumā, regulāri atduroties pret Sevastovas aizsardzību. Anastasija prasmīgi izmantoja krievu tīnes kustēšanās problēmas uz māla seguma.

Sevastova 18 gadus vecajai Bļinkovai pagājušā gada oktobrī Maskavā zaudēja ar 6:4, 1:6, 6:7(10), toreiz neizmantojot piecas mačbumbas. No tām gan tikai viena bija ar savu servi.

2. kārtas sasniegšana Sevastovai ir atkārots labākais rezultāts Bostādē, kur viņa vienu kārtu pārvarēja arī pērn, kad šeit uzveica Aneti Kontaveitu, pēc tam piekāpjoties Annikai Bekai. Vienas uzvaras gūšana 30 reitinga punktus. Arī Sevastovas otrā pretiniece būs Krievijas tenisiste - Jekaterina Aleksandrova (#88) vai Jeļizaveta Kuļičkova (#164).