Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs/Šmēdiņš panervozē pirmajā setā un pārspēj venecuēliešus

© Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar uzvaru sākuši Vīnē notiekošo pasaules čempionātu. Latvieši pirmajā mačā ar 2-0 (21:19, 21:11) apspēlēja Venecuēlas pludmales volejbolistus Karlosu Rangelu un Džonatanu Golindano.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pasaules čempionātu uzsāka ar spēli pret potenciāli vājāko pretinieku grupā - Karlosu Rangelu un Džonatanu Golindano no Venecuēlas. Lieki piebilst, ka pret šo duetu latvieši nekad nebija spēlējuši, jo tas Pasaules kausa apritē neparādās. Līdz ar to šai vajadzēja būt labai iesildīšanās spēlei turpmākajam turnīram.

Mačs latviešiem nesākās spīdoši, jo Golindano uzreiz izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā un atklāt mača rezultātu. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad pēc garākas izspēles Latvijas duetam izdevās iegūt minimālu vadību (5:4). Samoilovam un Šmēdiņam radās iespēja iegūt arī divu punktu pārsvaru, bet Šmēdiņš raidīja bumbu tīklā. Pirms tehniskā pārtraukuma ļoti laba serve padevās Rangelam, atpūtā vadībā dodoties venecuēliešiem. Pēc pārtraukuma Venecuēlas duets atspēlējās aizsardzībā, bet nespēja izkārtot sev normālu uzbrukumu (11:11).

Pāris izspēles vēlāk venecuēlieši panāca savu, izvirzoties vadībā ar 13:11. Kādu laiku Venecuēlas duets turējās divus punktus priekšā, bet tad latvieši atspēlējās aizsardzībā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (15:15). Tuvojoties seta galotnei, ar Šmēdiņa servi netika galā Rangels, atdodot minimālu vadību Latvijas duetam. Samoilovs izvēlējās uzservēt saīsinātu servi pa Rangelu, arī šoreiz tam nesot punktu. Pirmo setbumbu Latvijas duets nepārvērta uzvaru nesošajā punktā, bet otro gan - 21:19.

Otro setu labi sāka Šmēdiņš, ar māņu sitieniem panākot 2:0. Kādu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, kad Samoilovam izdevās divreiz bloķēt Rangelu. Izrāvienu ar labu darbību aizsardzībā turpināja Šmēdiņš, panākot jau komfortablu pārsvaru - 9:4. Otrajā setā jau varēja redzēt, ka venecuēlieši nekādu pārsteigumu šajā mačā nepaveiks. Rezultāta starpība sasniedza arī sešus punktus, tādai saglabājoties arī pēc tehniskā pārtraukuma. Venecuēlas duets vairs neizrādīja tik lielu cīņassparu, latviešiem triumfējot mačā ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:11).

Nākamo spēli Samoilovam un Šmēdiņam paredzēts aizvadīt svētdien, kad plkst. 13:00 būs jāspēlē pret Olštinas četru zvaigžņu turnīra uzvarētājiem Markusu Bokermanu un Larsu Flūgenu no Vācijas, kuri pirmajā mačā pamanījās ar 0-2 (19:21, 15:21) zaudēt Džefersonam un Čerifam no Kataras.