Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sevastovai vēlreiz jauns rekords WTA rangā

© SCANPIX

Jūlijā pēdējā dienā vēlreiz par vienu vietu savu rekordu WTA rangā uzlaboja Anastasija Sevastova, kuras karjeras augstākā pozīcija tagad ir 16.

Anastasijas Sevastovas kāpums šonedēļ iespējams tāpēc, ka dzēšas Monreālas "Premier 5" turnīra punkti no pagājušā gada. Sevastova apsteidza Medisonu Kīsu, kura pērn "Rogers Cup" turnīrā sasniedza finālu, nopelnot 585 punktus. To zaudēšana viņai šonedēļ liek izkrist no Top 20.

Gan Sevastova, gan arvien savā rekordpozīcijā (#12) esošā Aļona Ostapenko nākamo turnīru aizvadīs jaunnedēļ Toronto, kur šogad notiks dāmu "Rogers Cup" turnīrs.

SCANPIX

Vīrieši tikmēr sacentīsies Monreālā, kur šīs nedēļas nogalē "Masters 1000" kvalifikācijā jācīnās Ernestam Gulbim. Viņš pagājušajā nedēļā ar Gštādes ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnīja 45 punktus un no 313. vietas pakāpās uz 272.

Gulbim rangā šonedēļ reālais ieguvums ir 35 punkti, jo 10 zaudēti no pagājušā gada Toronto turnīra. Tie ir pēdējie punkti, kurus Gulbis šogad zaudē, jo pērn viņš plaukstas locītavas savainojuma dēļ pēc zaudējuma Radžīvam Ramam 1. kārtas mačā Kanādā vairs nespēlēja.